Evelin, Fülöp
  • HUF: 350.87
  • USD: 1.09
  • 11 °C
  • 22 °C

Összefogás: Még transzparensebb kampányt!

2020. jan. 10. 15:41

Ma személyes találkozón voltunk a Transparency International Slovensko szervezetnél, hogy kampányunk még átláthatóbb legyen. A TIS számára néhány lépés nem volt világos, erről a szervezet csütörtökön közölt rövid információt a FB-oldalán. Nyomban a poszt után jeleztük a TIS-nek, hogy szívesen találkozunk elemzőjükkel, akivel ma az összes vitatott ügyet végigvettük, a kérdéses számlákat átnéztük. Célunk ugyanis a lehető legtranszparensebb kampány.

 

(…)

 

És most a konkrétumok:

Hirdetés(x)

 

1. Nem találták a weboldalon a kampányra nyújtott kölcsönökkel kapcsolatos információkat. Az ok: az osszefogas.sk weben keresték, és nem a közös magyarkozossegiosszefogas.sk portálon. Az adatokat folyamatosan töltjük fel, emellett felkínáltuk, hogy a törvényes kötelezettségen felül az adományokat is ezen a weben fogjuk listázni. Lájkolták.

 

2. Hibásan volt feltüntetve két utalásnál a kedvezményezett. Itt sajnos emberi mulasztás történt, amiért már levontuk a konzekvenciákat. A TIS elemzője egyébként maga is meglepődött azon, hogy a transzparens számlát vezető banknál hibásan is meg lehet adni a kedvezményezett nevét (elég, ha az IBAN érvényes). Mindkét utalás részleteit végigvettük és tisztáztuk.

 

3. A Magyar Fórumhoz tartozó ügynökségnél landolt több kiadás egy nagyobb összegben. Megbeszéltük ennek technikai okait, a jövő héten személyesen találkozunk az elemzővel, akivel végigvesszük az ügynökség által kifizetett költségeket (óriásplakátok, szórólapok stb.).

 

4. A legfontosabb: az ÖSSZES JOGI KÖTELEZETTSÉGÜNKNEK ELEGET TETTÜNK – ezt a TIS nem is kérdőjelezte meg –, ám megegyeztünk, hogy mától a törvényi kötelezettségeken felül az összes utalásnál feltüntetjük információként a kiadás megnevezését is. A tételek egy része már eddig is így lett utalva.

 

Hisszük, hogy a problémák és vitás kérdések elől nem szabad elmenekülni, hanem meg kell őket oldani. Párbeszéddel. Mivel célunk a transzparens kampány, ezért a TIS-szel rendszeresen fogunk kommunikálni költéseinkről.

 

🔎Még transzparensebb kampányt!ℹ️Ma személyes találkozón voltunk a Transparency International Slovensko szervezetnél,…

Gepostet von Összefogás am Freitag, 10. Januar 2020

 

További ajánlott írások:

 

TIS: Súlyos kérdések a Magyar Közösségi Összefogás kampányának finanszírozása körül

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Pető Z.
2020. jan. 11. 03:09

Az Orbán kormánytól érkező pénzek melyik rovatbsn szerepelnek?

Szóljon hozzá!

Kövessen minket