Papp Sándor: Évtizedek óta pozíciómentés zajlik. Középszerű politikusok éldegélnek a politikából

2020. jún. 23. 19:26

(…)

 

Miért szeretne pártelnök lenni és mennyire lehet Önt komolyan venni?

 

Komolyan gondolom. Úgy érzem, a bennünket képviselő politikai elit meg van bénulva. Ezért döntöttem úgy, hogy elindulok az elnöki posztért. Klasszikust idézek: nincs hova hátrálni, nincs hova átállni (Menyhárt József volt MKP elnök énekelte egy dalában).

 

Elegem van abból, ami zajlik szinte minden bennünket érintő területen. És nemcsak nekem van elegem, de szinte mindenkinek. Ez a lényeg. Az az érzésem, hogy a politikusainknak fogalmuk sincs arról, milyen a való világ. A politika és a valóság közti világot összekötő pallón nem tudnak átjárni. Nem értik, és nem érzik a népet, amely szétesőben van. Már nem nevezhetjük magunkat közösségnek.

 

Úgy látom, a mostani politika nem tudja megoldani a felvidéki magyarok gondjait. Pedig megoldások vannak például az asszimiláció lassítására, illetve megállítására, akár megfordítására is. Azért indulok az elnöki posztért, hogy ezeket a megoldásokat előterjesszem, bemutassam. Bár ezt már volt alkalmam bemutatni a politikusaink előtt, akik rendre meghallgattak, megdicsértek, majd kértek egy szendvicset.

 

Nem azért jelöltetem magam, hogy lázítsam az embereket, hanem azért, hogy elinduljon egy társadalmi vita. Ma már sokan vitát sem akarnak. Mert akkor kérdések merülnek fel, melyek általuk megválaszolatlanok maradnak. Persze ez is egyfajta válasz.

 

(…)

 

A kudarcot kudarcra halmozó és elhasználódott felvidéki magyar politikusok felett eljárt az idő, nem érzik, hogy egészen máshogy kell már politizálni. Nem éri el a szavuk az embereket, és nem hallják meg a nép hangját. Formabontó leszek, de még véletlenül sem öncélúan. Egyébként meg a fiatalítás magában semmit nem jelent.

 

Ha 20-30 éves emberek megtanulják a megélhetési politizálás technikáját, attól azok még nem lesznek jó politikusok. Olyanokra van szüksége a társadalmunknak, akikben benne van a spiritusz és a józan ész kombinációja, meg azokra, akik ténylegesen eredményes munkát végeztek. Senki nem akar defenesztrációt, de erkölcsi megtisztulást és szakmai megújulást igen.

 

(…)

 

a trenddel van a baj, azzal, hogy ez lett az irányvonal: pénzhez jutni és felélni a pénzt. Az eredménytelenség után pedig nincs elszámoltatás. Évtizedek óta pozícióátmentések vannak, véleményem szerint több esetben középszerű politikusok éldegélnek a politikából. Őket nem érdekli a magyar jövő, pedig véleményem szerint a gyermekeinkért, unokáinkért kell dolgozni.

 

 

Felvidék.ma interjú Papp Sándorral, aki indul az MKP elnöki posztjáért

 

További ajánlott írások:

 

Papp Sándor a Körképnek: Nem akar itt senki megoldani semmit. Pénzt akar, amit elkölthet, ha lehet, a maga javára

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket