Patrik Magdoško: Ezért végezte a trágya Danko zászlórúdja alatt

2019. Júl. 22. 18:09

Nyitókép: Körkép.sk

 

A nyári időszakban belemélyedtem az SNS kormányzása alatt működő mezőgazdasági minisztérium statisztikáiba és mutatóiba. Szörnyű. (…)

 

A hab a tortán azonban az volt, amikor 2019-ben a barátlaki Paľová családnak a saját testével kellett védenie a saját termését. Utána következett a lovak és a szarvasmarhák elrablása. (…) Ezeknek a gazdáknak 100 000 eurós káruk keletkezett, ami sokuknak az állattenyésztés felszámolását jelentette. (…) Mindezek után pedig azt látja az ember, hogy az SNS elnökének az elsőszámú prioritása az, hogy 40 ezer eurót fektessen bele egy oszlop felállításába.

 

Ekkor mondtuk azt, hogy nekünk „Elegünk van ebből“. Pénteken éjjel 24.00-kor indultunk el Pozsony felé egy 31 mázsa ökológiai tehéntrágyával megrakott Tatrán. (…) 8:30-kor a trágyát Danko zászlórúdjának helyére öntöttük. 8:45-kor azzal az érzéssel távoztunk, hogy megérdemelték. (…) 11.00 órakor elindultuk haza, keletre. 16:00 órakor a rendőrök megállították a Tatrát, minket pedig kihallgatásra vittek Lónyabányára.

 

Már tudjuk, hogy országos körözést adtak ki ránk. 9:15-kor az összes határátkelőhelyet figyelmeztették, emellett az összes rendőrségi járőrszolgálatnak kiadták a parancsot, hogy „fogjanak el minket!“. A rendőrség parancsot kapott arra, hogy vegyenek mintát a Tatrán lévő tehéntrágyából. (…) 18.00 órakor távoztunk, majd 22.00 órakor érkeztünk meg Hernádgönyűre.

 

Az a rengeteg támogató üzenet, ami tőletek érkezett, azt az érzést keltette bennünk, hogy jó munkát végeztünk. Köszönjük. Nélkületek ez nem sikerülne, ugyanis ennek az államnak a hatalmasai eltaposnának bennünket. (…)

 

Számomra egyrészt érthetetlen, másrészt felháborító, hogy a rendőrség egy Tatra miatt 30 perc leforgása alatt képes volt mozgósítani az erőit Szlovákia-szerte. Mindeközben három hónap alatt nem tudták kinyomozni annak a teherautónak a kilétét, amivel lovakat és szarvasmarhákat loptak országszerte. Danko hatalmának arroganciája.

 

A kiásott lyukat elnézve gyerekes az az állítás, miszerint megrongáltuk volna az építmény statikáját. Engem megdöbbent, hogy a parlament elnöke ilyesmit egyáltalán képes kiejteni a száján. (…) A 10 méterrel arrébb álló Tatra veszélyezteti a kiásott lyuk statikáját?!

 

(…)

 

Számomra azonban az volt a legnagyobb sokk, hogy elemzésre küldték a trágyát annak érdekében, hogy kiderüljön: tehéntrágyával fertőződött-e a járda burkolata!!! Danko úr ezzel a mezőgazdaságban dolgozó 50 ezer gazda tudtára adta, hogy ha kapcsolatban vannak a trágyával, akkor bizony fertőzöttek. Az összes szlovákiai istálló fertőzött. Számára a tehéntrágya egy fertőző anyag. Úgy vélem, hogy ezzel az egésszel az a célja, hogy művileg megemelje a trágya eltakarításának költségeit, hogy aztán a művileg megalkotott kár magassága alapján büntetőeljárást indíttasson ellenünk. (…)

 

Danko azzal szeretne az egója kedvére tenni, hogy a „saját trágyáját“ is bűntetté kategorizálja át? (…)

 

Minket nem tudnak megfélemlíteni. Továbbra is trágyát fogunk szórni oda, ahol korrupciót és a szlovák állam szétlopását észleljük. Még nem végeztünk.

 

(…)

 

Facebook: Patrik Magdoško

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás