Ágnes
  • HUF: 357.20
  • USD: 1.21
  • 5 °C
  • 12 °C

Peter Bárdy: Igazságot mindenkinek. A cinikus gazembernek vége

2021. jan. 13. 14:45

Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Az országunknak szüksége van az igazságra, ezért a Marian Kočnerre és Pavol Ruskora kirótt büntetés jó hírnek számít.

 

(…)

 

Marian Kočner olyan ember, aki képes félelmet kelteni. Nem fizikailag, hanem az alattomos, cinikus maffiózói természete és azon elhatározása kapcsán, hogy bármit képes megtenni annak érdekében, hogy hasznot húzzon, befolyást szerezzen és megvédje saját magát.

 

Talán ez a legpontosabb körülírás, amivel Kočnert jellemezni lehet. Egy cinikus teremtmény, aki Ján Kuciak halála után arról írt Alena Zsuzsovával, hogy Kuciaknak az újságírók védőszentjének kellett volna lennie.

 

A saját zsenialitásról meggyőződött egocentrikus maffiózó a bíróságon éveken át lefizetett befolyásos embereknek, illetve a smeres és a Bödör emberei által irányított rendőrségnek a fedezésével éveken át azt gondolta, hogy érinthetetlen.

 

(…)

 

A Legfelsőbb Bíróság a Markíza-váltók ügyében 19 évnyi börtönbüntetésre ítélte Marian Kočnert és Pavolt Ruskot. Ez nagyon jó hír.

 

Szlovákiának és a nyilvánosságnak szüksége van az igazságra. Hinnünk kell abban, hogy az igazságszolgáltatási rendszer már nem egy olyan rendszer, amelyik a maffiákat és az oligarchákat szolgálja, hanem egy olyan intézmény, amely védi a törvényt és azok betartását, illetve segít megvédeni a jogállamot és azon polgárait, akik nem szegnek törvényt.

 

Szükségünk van a biztonságérzetre. Hinnünk kell abban, az állami intézményeink megvédenek minket azoktól az emberektől, akik ártani akarnak nekünk, és azoktól az emberektől is, akik megszegik a törvényeket.

 

(…)

 

Igazságra van szükségünk. Mindenki számára.

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Spravodlivosť pre všetkých, koniec cynického gaunera

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket