Teréz
  • HUF: 359.07
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Peter Bárdy: Kollár fenyegetőzései fárasztóak és unalmasak

2021. okt. 12. 16:29

Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

(…)

 

Boris Kollár folyamatos fenyegetőzései a koalícióból való távozással nemcsak a Sme rodina elnökének „bátortalanságát“ mutatják meg, hanem azt is, hogy alkalmatlan és nem hajlandó a politikai egyezségkötésre. Mindemellett ebből a viselkedésből az is lerí, hogy egy populista, aki nem tartja tiszteletben az ország és a polgárok jóléte érdekében hozott valós intézkedések szükségességét.

 

Újonnan azt üzente a koalíciós partnereinek, hogy sem a bírósági, sem a kórházreformot nem fogja támogatni, mert a régiókban a kórházak és a bíróságok a „legnagyobb munkaadók“. Kollár nem leplezi a reformok szükségességének megértését, és azt a tiszta populista okot sem, amiért a koalícióból való távozással fenyegetőzik.

 

(…)

 

Boris Kollárnak az elmúlt hónapokban kifizetődött a fenyegetőzése, így ismét ehhez folyamodott. A fenyegetőzéssel pedig azért ért el sikereket, mert a koalíciós partnerei közül senki sem tudott neki világosan „nem“-et mondani. Mindeközben Kollárt elég lett volna ignorálni, vagy csak annyit üzenni neki, hogy ha akar, akkor távozhat.

 

(…)

 

A populista Kollár hozzáállásával egyre közelebb kerül Robert Ficohoz és az ellenzék többi képviselőjéhez.

 

(…)

 

Amennyiben Kollár bárminemű reformszándékot meg akar torpedózni, nincs keresnivalója a koalícióban.

 

Mindannyian tudjuk, hogy Kollár nem egy elvhű ember, ezért itt az idő, hogy megmutassa, hogyan is gondolja az újabb fenyegetőzését a koalícióból való távozásról. Igor Matovičnak nem szabadna tovább védelmeznie. Amellett, hogy a Kollárral kötött szövetsége már a kezdetek kezdetén hibás döntés volt, a nagy koalíciós barátja alaposan megtépázta a korrupcióellenes harcosról és a korrupcióellenes kormányról alkotott képet.

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Ďalšie vyhrážanie je už únavné a nudné

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket