Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Peter Schutz: Minél több személyes ignorancia és felelőtlenség, annál keményebb intézkedések holnap

2020. okt. 10. 12:32

Ezer új napi fertőzött és 750 heti átlag olyan rekordok,  melyre az első hullám idején, amikor európai elsőségünket ünnepeltük, gondolni sem mertünk.

 

A gyanú, hogy a fertőzésnövekedés Csehországból érkezik, egyre erősebb.

 

Csehországot látva a „covidrealisták“ sem kerülhetik meg a kérdést, hogy nem ésszerűbb-e inkább rögtön bezárni minden nyithatót, mint két-három hét múlva, amikor majd a kórházak fogják jelenteni, hogy megteltek.

 

Ez a felszólítás nem csak az árvaiaknak szól, ahol énekelnek, isznak, mintha a fertőzésről nem is hallottak volna, hanem az egész országnak.

 

A száj és a maszk eltakarása, a távolságtartás, és az alapvető higiénia a védekezés puha fajtája, mely kicsi, de elviselhető kényelmetlenséggel jár. Nem jelent száz százalékos védelmet, de nagy valószínűséggel segít megelőzni a „hardcore“ intézkedéseket, mint például az iskolák, a hivatalok, az üzletek, a vendéglátóhelyek, vagy épp a tömegközlekedés bezárása.

 

Ezek mind mind alapvetően változtatnák meg életünket. Minél több személyes ignorancia és felelőtlenség, annál keményebb intézkedések holnap.

 

SME – Peter Schutz: Čím viac osobnej ignorancie dnes, tým tvrdšie reštrikcie zajtra

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket