Rigó Konrád: Orbán Viktor újabb négy évre miniszterelnök. Magyarországon.

2022. ápr. 04. 00:00

Győzött a Fidesz-KDNP. Orbán Viktor újabb négy évre miniszterelnök. Magyarországon.

 

A kampány, a háború miatt nagyon eldurvult, és egyik sem ért véget. Sem a háború, sem a politikai harc. A választási küzdelem már holnap kezdődik. A harc a magyar pártok és politikusok között még erősebb lesz. Magyarországon.

 

A távolság jobboldali, centrista, baloldali, autoriter, demokrata, konzervatív, liberális, illiberális, európai, oroszbarát, kínabarát, trumpista és nyugatos között alapvető és áthidalhatatlan. Elképzelhetetlen, hogy mindezt eggyé gyúrva egy párt legyen, amely a magyarokat képviseli, nem is lenne semmi értelme. Magyarországon.

 

Nem így van ez itt, Szlovákiában, a szlovákiai magyar valóságban. Itt az a helyzet, hogy a jelenlegi parlamenti pártok közül egy sincs, aki a magyarokért és a nemzetiségekért politizálna. Ez nem duma, ez tapasztalat. Ezért itt egy olyan pártra van szükségünk, amely a demokratikus alapértékek mellett és nemzetközi szövetségeseink mellett teszi le a voksát és ezen a vonalon keres szlovákiai partnereket a céljai elérése, a szlovákiai magyarok életének jobbá tétele érdekében.

 

Hiszem, hogy a Szövetség ilyen párt, hiszen a Szövetség alapelvei egyértelműek.

 

Véleményünk természetesen van. Nem vagyunk kevesen, akik úgy gondolják, hogy a Kelet felé vett irány és az illiberális címkével ellátott demokrácia nem az az út, amin Magyarországnak járnia kellene.

 

Ám bennünket, szlovákiai magyarokat, politikailag nem oszthat meg az, hogy jobboldali, baloldali, konzervatív vagy liberálisak vagyunk-e. Annak sem kellene megosztania minket, hogy szeretjük-e Orbán Viktort vagy sem. Ő nem itt kormányoz, hanem Magyarországon.

 

Mi, akik komolyan vettük a párt elhatározását, hogy az nem kapcsolódik be a magyarországi választási kampányba, rendkívül türelmesek voltunk az utóbbi hónapokban azokkal, akik ezt megtették. A választások lezajlottak. Magyarországon.

 

Most már koncentráljunk Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra, az itt élő többi nemzetiségre, a régiókra, ahol élünk, ahol mi élünk!

 

Ne csak azokért a szlovákiai magyarokért dolgozzunk, akik ma ünnepelnek, hanem azokért is, aki ma búslakodnak. Ez a dolgunk, erre szövetkeztünk.

 

 

Facebook.com/Rigó Konrád

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Andras
2022. ápr. 04. 00:33

Inkább maradj csendben Konrád, ne rontsd el ezt a szép estét!!!

B, Gy.
2022. ápr. 04. 09:52

Rossz szoveg- nagyon rossz .

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket