Emese, Sarolta
  • HUF: 353.28
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 32 °C

Roman Pataj: Szlovákia önként belesétál Orbán csapdájába

2019. Júl. 03. 14:05

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Az európai intézmények csúcsvezetői posztjainak elfoglalásáról szóló tárgyalások káoszba fulladtak. A frusztrált résztvevők arra panaszkodtak, hogy az egyes országok, illetve politikai frakciók egoista módon csak a saját érdekeiket nézik, ami nem vezet semmihez.

Hirdetés(x)

 

(…) Mindezek ellenére elsősorban Szlovákia viselkedése az, ami számunkra nyugtalanító lehet.

 

Szlovákia olyan amilyen, de a helyzet még nem olyan katasztrofális, mint Magyarországon és Lengyelországban. Sőt, nincs olyan kormányfőnk, mint a cseheknek, ahol a miniszterelnökkel való összeférhetetlenséget az EU azzal akarja megbüntetni, hogy leállítja az uniós támogatásokat.

 

Annak ellenére, hogy a kormányunkban – elsősorban az SNS és a Smer soraiban – Putyin ügynökei foglalnak helyet, mégis van egy szóban proeurópai értékeket valló kormányfőnk és egy nyugatorientált Most-Hidunk.

 

Mindezek ellenére a szlovákiai képviselőink szolgaként hagyták magukat besorolni az alá a V4-es csoport alá, ahol a jelenlegi politikusok nyíltan megvetik a demokrácia és az Unió szabályait, vagy a saját meggazdagodásukra használják fel őket.

Hirdetés(x)

 

Mi, ennek a bandának a tagjaként úgy járunk-kelünk, mint egy nagy csapat. (…)

 

A végeredmény egy egyezség lesz, amihez mi csupán a csoportosulás egyik tagjaként fogunk hozzájárulni. A csoportosulás főszereplőinek ugyanis az az elsődleges célja, hogy az Unió ne azokat a csúcsvezetőket válassza meg, akik keményen kritizálják őket a szabálysértéseik miatt. Megvolt az esély arra, hogy Maroš Šefčovič komoly funkciója lesz érte a jutalom, de az ára az, hogy önként belesétáltunk Orbán csapdájába.

 

Denník N, Roman Pataj: Slovensko v priamom prenose dobrovoľne vstupuje do Orbánovej pasce

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2019. Júl. 03. 17:17

Ezek aTimmermans-féle emberkék nem tudják elviselni,ha másképpen alakulnak a doldgok a környezetükben,melyet ők állandóan csak beszennyeznek.Ez a népcsoport csak lázít ,de hasznosat nem tud felmutatni a környező világnak.Nagy fejek már régen megmondták,megírták.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket