Sági Ipoly: Választási zűrzavar…!!!

2019. okt. 22. 08:48

Nyitókép:MKP FB

 

Egyre többen vannak, vagyunk, akik a legjobban értenek a választási stratégiák kidolgozásához. Az már szinte természetes, hogy mindenki mondja a magáét. Akik valamilyen elvakultság folytán ódákat zengnek az MKP-Most-Híd összefogásról, hogy milyen jó lesz ez nekünk, azok több dologról elfeledkeznek.

 

Hirdetés(x)

Tudni illik ugyanis nem a múlt század 90-es éveiben vagyunk, amikor is elég volt a mozgalmi politizálás, a kampány technikai jellege és hatásfoka érdektelen volt, mert úgy is megvolt a bejutáshoz kellő szavazatmennyiség. Olyan dolgokat bizonygatnak érdemként, ami a következő választásokon nem fog hozni egyetlen szavazatot sem.

 

A választások a mostani időkben pedig már nem arról szólnak, hogy a sajtóban vagy választási gyűléseken azt bizonygatjuk majd, hogy mennyi jót csináltunk eddig, milyen jók vagyunk. Ez a fajta kampányolás a 2020-as választásokon egyetlen egy plusz szavazatot nem fog hozni. Ez nem vélemény szerintem, hanem tény!

 

Tehát itt van a nagy hiba, arra számítanak egyesek, hogy a Most-Híd 3,5 és az MKP 4 százaléka összeadva majd meghozza a bejutáshoz elegendő szavazatot. Itt a másik nagy hiba, a választásokon nem matematikai összeadásként működik ez az egyszerű összeadás.

 

Mindkét oldalról lesz lemorzsolódás, lesznek olyanok, akik nem hajlandók erre szavazni. Mennyi lesz ez?  Nem tudjuk. Ezzel kéne foglalkozni nem pedig azt hangoztatni, hogy az MKP OT határozata mindenki számára kötelező, az OT tagjai nem választási menedzserek vagy választási stratégák. Nem szégyen beismerni, ha valaki hibázik, csak a buta, csökönyös ember nem hajlandó rá.

 

Hirdetés(x)

 

Hol vannak a szakmai elemzések, miért nincs az MKP-nak már legalább egy éve választási stábja, aki kidolgozhatta volna már a megfelelő variációkat, hogy lehet Szlovákiában a magyar szavazatokat maximalizálni?

 

Ez az, ami mellett szinte mindenki elmegy és mellébeszél. Mindegyik csoportosulásnak ez volna az érdeke, és a választópolgárnak is elemi érdeke, hogy maximalizáljuk a magyar szavazatokat a következő választásokon. De sajnos ez elmaradt, most mindenki igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy az ő terve a legjobb, de minden eddigi javaslat, ami elhangzott az érzelmi, mozgalmi alapokon van, tehát semmit nem ér, ki kell dobni az ablakon.

 

Ha így folytatjuk, amit még szinte el se kezdtünk, lehet, hogy egyik csoportosulásnak se lesz elegendő szavazata. Kis szerencsével lesz parlamenti képviselet és a Most-Híd pár politikusa megtalálja számítását és a választások nagy vesztese megint az MKP lesz.

 

Nem lehet úgy összefogni egy leszálló ágban lévő politikai párttal, hogy ő legyen a meghatározó, a stabil politikai háttérrel rendelkező párt pedig csak kullog az események után. Ez elemi hiba nem pedig az én véleményem. Úgyhogy erről nem nyitok vitát – mondaná Virág elvtárs

 

Azt MKP vezető testületei bebizonyították, hogy egyáltalán nem értenek a választási stratégia kidolgozásához, pedig erre rengeteg idejük volt. Most meg kapkodnak, nem tudják, merre van az előre. Olyan szekérre szeretnének fölkapaszkodni, ami az ellenkező irányba megy.

 

Higgyétek el egyetlen plusz szavazatot se fog hozni az ilyen politizálás.

 

Sági Ipoly

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Gál Milan
2019. okt. 22. 21:43

Ezt már el van baltázva,,,,,

Szóljon hozzá!

Kövessen minket