Sólymos László: Mi biztosan nem támogatjuk Fico népszavazását - Körkép.sk

Sólymos László: Mi biztosan nem támogatjuk Fico népszavazását

2022. jún. 11. 09:21

Ha figyelembe vesszük a választási időszak népszavazással történő lerövidítése tárgyában hozott alkotmánybírósági döntést, a SMER-SD újabb kezdeményezését nem tekinthetjük másnak, mint politikai kampánynak, amiben mi egészen biztosan nem veszünk részt. Maga a népszavazás a parlamenti demokráciákban a véleménynyilvánítás legitim eszköze.

 

Sőt a jelenlegi működésképtelen koalíció menesztése is aktuális, de a választási időszak lerövidítéséről szóló népszavazás eredménye a négy évre választott képviselők számára nem kellene, hogy kötelező érvényű legyen.

 

Ha viszont a szóban forgó népszavazás sikeres lenne, a választásra jogosultak többsége a jelenlegi kormány távozása mellett szavazna, E.Hegernek komolyan el kellene gondolkodnia azon, hogy ennek az értelmetlen és erőltetett szerencsétlenkedésnek véget vessen. Nem ez lenne az első eset a szlovák parlamentarizmus történetében. Ehhez „csak” józan ítélőképesség, kellő önreflexió és 90 képviselő szavazata kell, mint Iveta Radičová kormánya idejében.

 

Facebook.com/László Sólymos 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. jún. 13. 10:36

nagyon helyes Laci

Szóljon hozzá!

Kövessen minket