Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 4 °C

Szijjártó: Ma éjszaka egyszeri átutazást teszünk lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak a kijelölt tranzitútvonalon

2020. Már. 17. 15:27

Nyitókép forrása: Szijjártó Péter facebook-oldala

 

A nap folyamán többször is beszéltem telefonon Ekaterina Zaharieva bolgár és Bogdan Aurescu román külügyminiszterekkel, akik azt kérték tőlem, hogy tegyük lehetővé az Ausztriában rekedt bolgár és román állampolgárok hazatérését.

 

Számunkra az elsődleges szempont a magyar emberek egészségének megvédése, ezt a célt szolgálják a határvédelmi intézkedéseink is.

 

Mindezt figyelembe véve, a mai éjszaka folyamán egyszeri átutazást teszünk lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak a kijelölt tranzitútvonalon, hazatérésük érdekében. Ennek részleteiről a rendőrfőkapitányok megállapodtak.

 

Ezzel együtt elvárjuk, hogy mind a román, mind a bolgár hatóságok értesítsék saját állampolgáriakat a magyar határvédelmi intézkedésekről: Magyarország területére csak magyar állampolgár léphet be személyi forgalom keretében.

 

Az osztrák hatóságoktól pedig elvárjuk, hogy tartsák fent a rendet a határ osztrák oldalán és tegyék lehetővé a magyar állampolgárok és a teherforgalom számára a határátkelőhely használatát.

 

A nap folyamán többször is beszéltem telefonon Ekaterina Zaharieva bolgár és Bogdan Aurescu román külügyminiszterekkel,…

Gepostet von Szijjártó Péter am Dienstag, 17. März 2020

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket