Károly, Karola
  • HUF: 360.66
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 7 °C

Szili Katalin: A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel

2020. okt. 25. 14:13

Nyitókép: makohirado.hu

 

A mai nap a Székely Autonómiáé. Őrtüzek gyúlnak e napon Székelyföld szerte, hirdetve az ott elő magyarság jogos autonómiaigényét. Lármafák jelzik, hogy 100 évvel a trianoni békediktátum, 30 évvel a rendszerváltozás után, egy átalakulóban levő európai közösség nem hagyhatja figyelmen kívül a szülőföldjén boldogulni akaró, identitására büszke székelység törekvését.

 

A demokrácia csak akkor lehet hivatkozási alap, ha az autonómiát is támogatja. Hiszen az önrendelkezés ezen formája az  állami szuverenitást tiszteletben, a többség gyarapodását pedig szem előtt tartja. Székely barátaink ezt pontosan tudják.

 

Ezért október utolsó vasárnapján egy gyertya meggyújtásával és annak kihelyezésével otthonaink ablakába jelképesen is fejezzük ki támogatásunkat a székely autonómia mellett, mindezzel pedig tegyünk a Kárpát-medencei régiókban őshonos kisebbségként élő magyarság érvényesüléséért is. Ebben az esztendőben, amikor a nemzet összefogására talán a leginkább szükség van, a Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel.

 

Ezért a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtés végéig, azaz a november 7-ig még rendelkezésre álló néhány napban mindenki keressen meg legalább egy, valamely európai országban élő ismerősét, és kérje meg, hogy támogassa a polgári kezdeményezést a nemzeti régiókért. Egy üzenettel ismerősének, egy üzenettel nemzettársainkért Brüsszelnek.

 

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott

az Országgyűlés volt elnöke

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket