Botond, Mózes
  • HUF: 355.19
  • USD: 1.21
  • 12 °C
  • 15 °C

Új Egység Mozgalom: Az autonómia megmaradásunk záloga

2020. jan. 28. 08:44

Nyilatkozat: Az autonómia megmaradásunk záloga és a velünk élő polgárság gazdasági gyarapodásának alappillére

 

Az Új Egység Mozgalom (tov. ÚEM) tagjai, valamint az MKÖ listáján elindult jelöltjei: Samu István és Iván László, az „ITTHON OTTHON” ÚEM tizenkettő programpontjának rendelik alá cselekvéseiket, még ha az MKÖ mai SAS-s tárgyalásain a megfogalmazott célok tekintetében „ellentmondásos” kommunikációk is megjelentek.

 

Az ÚEM sérelmezi, hogy a sokszínű MKÖ-s lista nevében néhányan egyéni kinyilatkoztatást tesznek a médiában!
Mindenkinek tudatosítania kell pártvezetőknek, jelölteknek, és választóknak is, hogy a magyar összefogás listáján sokféle irányultságú jelölt csoport képviselteti magát, vagyis plurális narratívák is megjelennek. Azt is meg kell értenünk, hogy amennyiben valódi felvidéki összefogásról beszélünk sosem lesz elfogadható lista mindenki számára. Lesznek rajta liberálisabbak, nemzetiek, szociáldemokraták és megélhetési politikusok is.

 

Egy valódi társadalom-politikai összefogás esetében ez így van rendjén. Az ÚEM pontosan ezért továbbra is azon a nézeten van, hogy ez a lista felvidéki magyarság politikai népszavazása, annak tekintetében, hogy március 1-e után kik vigyék a fáklyát tovább. Ezért arra kéri szimpatizánsait, hogy olyan képviselőkre szavazzanak, olyan jelölteket karikázzanak, akikben megbíznak és tudják róluk, hogy kitartanak elveik mellett.


A 133-al induló Samu István ÚEM elnöke és a 100-as számmal jelzett Iván László ÚEM alelnöke ilyen jelöltek, akik tudatosították, hogy az elmúlt 30 év zsákutca volt!! Az ÚEM nézete, hogy ez elmúlt három évtized hibáit nem szabad megismételnünk. Nem szabad, hogy a bársonyszékek ígérete és megfelelési kényszerünk vakvágánya oda juttasson minket, hogy tovább veszítsünk öntudatunkon, önbecsülésünkön, kohéziónkon, megmaradásunk lehetőségein.
A parlamenti képviselet nem lehet cél, csak eszköz!! Ezt ne felejtsük el!


Nem lehet, hogy újra hazudjunk saját magunknak és a velünk élő szlovák és roma társadalomnak. A többségi szlovákok is azt várják el tőlünk, hogy őszinték legyünk, még a pártjaik is.


Ki kell mondani, hogy a területi autonómia (nevezzük önkormányzatiságnak, vagy külön álló speciális jogállású megyének) és társnemzeti státusz nélkül még egy harminc évet nem bír ki a déli régiók magyar társadalma, de vesztes helyzetbe kerülnek a velünk élő szlovákok és romák is. Tehát hosszú távon nem csak saját gyarapodásunk, de a harmonikus együttélés záloga is az autonómia, ahogy minden nyugat – európai társadalomban is.


Tehát továbbra is biztosítjuk szimpatizánsainkat és azokat is, akik az őszinte, letisztult egyenes politikai üzenetekben hisznek, hogy az Új Egység Mozgalomban, tagjaiban és képviselőiben bízhatnak. Kompromisszumos megoldásokra készek vagyunk, de elveinkből nem engedünk!


Tisztelettel Új Egység Mozgalom!

 

Új Egység Mozgalom: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Jumurdzsák
2020. jan. 28. 22:52

“Azt is meg kell értenünk, hogy amennyiben valódi felvidéki összefogásról beszélünk sosem lesz elfogadható lista mindenki számára. Lesznek rajta liberálisabbak, nemzetiek, szociáldemokraták és megélhetési politikusok is.” Igen, ez így van, pont ezért kéne a Hídnak is a listán lennie! Mert ez így nem összefogás.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket