Utajený Svedok: Visolajský úr, ez már elég lesz, nem? Kinek szolgál valójában?

2022. nov. 21. 15:21

Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

(…)

 

12 évig nem hallottam semmilyen Visolajskýról, pedig másfajta rablás ment az egészségügyben a Smer kormánya idején. Visolajský úr, miért nem csapott az asztalra akkor, amikor a smeresek CT-ket vásároltak, és nagyban dívott a lopás az egészségügyi szektorban? Akkor miért nem írt memorandumokat, miért nem nyújtották be országszerte felmondásaikat? Nos, vagy nagyon be voltak tojva Ficotól, vagy az orvosszakszervezetek a Smer politikai céljait szolgáló szervezet.

 

Visolajský úr, visszalépett a fizetési követeléseitől? Hiszen azok a követelések teljesen irreálisak voltak, tönkretették volna a kórházak teljes társadalmi harmóniáját, és szembeállította volna egymással a más szakmában dolgozókat (ápolónők, laboránsok, szülésznők, betegszállítókat).

 

Visolajský úr, az automatikus valorizáción túl további 300 millió eurót kapott fizetésekre. Mikor adott önnek ekkora pénzeket a Smer? Soha. A 20 éves gyakorlattal rendelkező orvos fizetése 35 százalékkal emelkedik.

 

Az emelés után a szlovákiai kórházakban magasabb lesz egy orvos átlagkeresete, mint Csehországban, ahol 22 százalékkal magasabb a gazdaság átlagkeresete.

 

A szlovákiai kórházakban 4240 euró lesz az orvos átlagkeresete az új évtől, míg Csehországban 4179 euró. (…) Kérem, ne tévessze meg az embereket.

 

Visolajský úr, ne hazudjon, hogy 8 pont teljesítését követelik, és ebből 7 nem teljesül. A fizetések a 8. pontot képezik, de Ön nem volt hajlandó tárgyalni az első 7 pontról, amíg meg nem oldódik a fizetések kérdése. Hagyja abba a hazudozást azokkal a kijelentéseivel, miszerint az egész nem a fizetésekről szól.

 

Visolajský úr, orvosnak lenni küldetés, és amit ön a fizetésekről mond, az szégyen. Az ország félmillió embert foglalkoztat, ekkora léptékű fizetésemelést, mint ami az önök számára be van tervezne, még senki sem kapott. És mégis hogy néz minderre egy olyan tanár, akinek 4-szer kevesebb a fizetése? Vagy azok a köztisztviselők, akiknek a bruttó bére még az ezer eurót sem éri el. Biztos vagyok benne, hogy senkitől nem fog együttérzést kapni, és az egészségügyi rendszerünk összeomlása miatti harag személyesen Ön ellen fog irányulni. (…)

 

Facebook: Utajený Svedok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket