Melinda, Vivien
  • HUF: 362.94
  • USD: 1.13
  • -1 °C
  • 6 °C

Vida Máté: A Slovan elleni meccsre egy 30 ezres stadion is megtelne

2019. feb. 13. 12:39

 

Óriási az érdeklődés a DAC-Slovan rangadó iránt, amit jól mutat, hogy a jegyek szinte percek alatt elfogytak. Téged mennyien kerestek meg azzal, hogy próbálj nekik belépőt szerezni?

 

 

Több százan, az biztos, de természetesen nem tudtam ennyi kérést teljesíteni. Ez az a meccs, amelyen mindenki ott akar lenni. Most már minden a Slovan elleni rangadóról szól az edzéseinken és a városban is. Folyamatosan megállítanak az utcán a szurkolók, fotókat kérnek, szelfiznek. Akkora az érdeklődés, hogy akár egy 30 ezres stadion is megtelne.

 

(…)

 

A csapat szlovák labdarúgói, hogy viszonyulnak ahhoz, magyar földön futballoznak és magyarul szurkolnak nektek?

 

Eléggé nemzetközi klub a DAC, az alapcsapatban talán, ha négy szlovák játszik. Ők azonban már teljesen asszimilálódtak. Megtanulnak tőlünk magyarul, győzelmek után együtt énekeljük a magyar dalokat, nótákat. Remekül érzik itt magukat, nekik is hatalmas élmény ilyen hangulatban futballozni.

 

(…)

 

Akik jól ismerik a magyar és a szlovák focit is, azt szokták mondani, hogy az NB I technikásabb, míg a szlovák bajnokság brusztolósabb, keményebb. Te milyen különbséget látsz még?

 

Itt egyértelműen gyorsabb a játék, sokkal kíméletlenebbek az ellenfelek. Otthon sokszor nyugodtan át tudtam venni a labdát, akár még toltam is rajta egyet, belefért egy-két csel. Itt mielőtt megkapom a labdát, már ki kell találnom, hogy mit kezdek vele, nincs idő húzogatni, mert jön a védő és elszívja a levegőt is előled.

 

A DAC fel tudná venni a versenyt a hazai élcsapatokkal?

 

Nagyon érdekes kérdés, mert ha az Európa Ligában szereplő Vidit nézzük, akkor nem valószínű, ha viszont a tavaszi teljesítményét vesszük a fehérváriaknak, akkor egyértelműen igen a válasz. Ugyanez igaz egyébként a Fradira, nekik is voltak kimagasló meccseik és jóval gyengébbek is.

 

Holmand Dávidnak és Guzmics Richárdnak enyhén szólva sem lesz könnyű dolga Slovan-mezben 13 ezer magyar néző előtt pályára lépni. Üzentél már nekik valamit?

 

Aki magyarként a Slovanba igazol, annak számolnia kell azzal, hogy előbb-utóbb Dunaszerdahelyen több mint tízezer fanatikus magyar előtt is játszania kell, és biztosan nem ő lesz a drukkerek legnagyobb kedvence. Egyelőre még nem beszéltünk a meccsről, de lehet, Holman Dávidnak dobok egy üzenetet, hogy „kösse fel a gatyáját”….

 

csakfoci.hu: Interjú Vida Mátéval

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket