Eszter, Eliza
  • HUF: 382.50
  • USD: 1.07
  • 14 °C
  • 27 °C

Világi az edzőváltásról és a DAC jövőjéről: Ebből elég volt, fel kell ébrednünk!

2021. nov. 13. 12:39

Nyitókép: SITA

 

Mi döntött, hogy végül a Szered elleni meccs után fogyott el a türelme Németh Antal vezetőedzővel szemben?

 

Maga az eredmény befolyásolt, de a játék képe és az is, hogy már túl sokáig vártunk. A csapat teljesítménye sajnos nem az elképzelések szerint alakult. Ezért mondtam, hogy váltanunk kell. Eljutottunk addig a pontig, amikor már ez elengedhetetlen volt.

 

Összességében hogyan értékeli Németh Antal teljesítményét vezetőedzőként?

 

Nagyon jól kezdett, az előző szezon rájátszásában a csapat a vezetésével négy győzelmet és egy döntetlent ért el, ahol az egyenlítő gólt szintén a legvégén kaptuk. A nyár és főleg az ősz rosszabb, főleg hullámzó eredményeket hozott. Tudatosítanunk kell, hogy a DAC kispadja nem egyszerű hely. A keretben sok nemzetiség jön össze, itt van a szurkolók és az egész közeg nyomása. Németh Antal asszisztens volt, majd ült át a vezetőedzői székbe, ahol változtatnia kellett volna a döntéshozásán, gondolkodásmódján. Ez okozta a legnagyobb problémát.

 

Ha visszatekint tavaly áprilisra, amikor a német Bernd Storck távozása után neki szavazott bizalmat, ez volt a lehetséges legjobb megoldás?

 

Mivel akkor így döntöttem, biztosan ez volt a klub számára a legjobb megoldás.

 

Amikor szeptember végén beszélgettünk, azt mondta, hogy elégedett Németh addigi munkájával. Hogy szorgalmas, megvan iránta a bizalom, de hogy ilyen minőségű kerettel egyértelműen jobb eredményeket kellene elérnie. Erre három győzelemmel reagált, úgy tűnt, minden jó úton halad. De jött két vereség, és azonnali hatállyal felbontotta vele a szerződést…

 

A három jól sikerült mérkőzés eredménye azt mutatta, hogy a csapatban van potenciál. Másrészt viszont a vereségek megerősítettek abban, amitől féltünk.

 

Hogyan került sor az új vezetőedző kiválasztására? Németh távozását követően azonnal be is mutatták…

 

Olyan edzőt kerestünk, aki képes vezetni egy soknemzetiségű csapatot. Több jelölttel is beszéltünk. A hétvége után lehetőségünk nyílt Joao Janeiro megszerzésére, és e mellett a lehetőség mellett döntöttünk, melyet a legjobb alternatívának tartunk.

 

Hogyan minősítené Joao Janeirot és munkáját?

 

„A második ligás Szegeddel remek eredményei voltak. Majd átvette a Kisvárdát, akivel szombatig vezette az NB I-et, miközben a csapatnak van az egyik legkisebb költségvetése az első osztályban. Egész Magyarország számára nagy meglepetés volt. Nagy munkabírású edző, és hiszem, hogy sikerei lesznek nálunk.

 

Marcelo Bielsa asszisztensekét dolgozott, tanult Johan Cruyfftól is. Ezek hatalmas pozitívumok.

 

Edzői karrierje alatt már letett valamit az asztalra. Alacsonyabb szintről fokozatosan, saját minőségének is köszönhetően egyre magasabbra került. Nagy ambíciókkal rendelkezik, amiket a klubunkban szeretne megvalósítani.

 

Ő már a második portugál edző rövid idő alatt. Az elsővel, Helder Cristovaoval tavaly tavasszal megégette magát. Sikerül Soao Janeironak megmentenie országa becsületét?

 

Igaza van, az első portugállal nem jött össze. Remélem, hogy most megtaláltuk a megfelelő embert.

 

A bajnokságban az ötödik helyen állnak, három ponttal lemaradva a dobogó alsó fokáról. A harmadik hely a legközelebbi cél az önök számára?

 

Elsősorban meccseket szeretnénk nyerni. A játékosoknak is meg kell ezt érteniük, és be kell fejezniük a lezser hozzáállást. Mert ha nem lesznek jó eredmények, legyen szó bármelyik játékosról is a jelenlegi keretből, azt elküldjük. Minden pozícióra van legalább két játékosunk, és senki sem pótolhatatlan. Fel kell ébrednünk. Elég volt mindebből!

 

Az őszi szezonból még öt forduló van hátra. Mi a belső céljuk erre az időszakra? Az első két helyen szereplő együttes jelenleg nagyon elhúzott 11, illetve 14 pont előnyük van. Mennyire sok ez?

 

Attól függ. Ha nem fogunk jó, játszani, akkor sok…Ha elkezdjük hozni a meccseket, minden lehetséges. Egyelőre minden a saját kezünkben van.

 

sport.aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Borbély József
2021. nov. 13. 19:30

Ez a világiféle nyilatkozat is azt bizonyítja,hogy ő a felelős mindenért (én döntöttem) ! A vőjét soha nem fogja lecserélni,mert ő a tulajdonos és önmagát-döntéseit, sem fogja önkritikával illetni-bármilyen rosszak is legyenek azok.Csak a nézők és a magyar állam tehet arról,hogy ez a felfuvalkodott akarnok visszább húzza magát! Ez pedig jelenleg irreális kívánság.Marad minden a régiben!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket