Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Szemle>Postoj.sk

Jaroslav Daniška: Nem Bugár, hanem az MKP dönt most a saját sorsáról

(…) Vegyük a Bugár – MKP-jelölt párharc lehetőségét.

 

Bugár Béla a Most-Híd jelöltje, az MKP jövő szombaton dönt a sajátjáról. Ha Csáky Pál lesz az, a kampány konfrontatív lesz, Csáky és Bugár személyesen és politikusként is egymás riválisai lesznek. Csáky az egyetlen, akinek sikerült legyőznie Bugárt 2007-ben, amikor az MKP elnöke lett, de ezután Bugár ellehetetlenítette és elvette a kedvét a győzelemtől – megalapította a Mostot, az MKP pedig kiszorult a parlamentből.

 

Akármelyik másik három induló lenne az MKP jelöltje, Menyhárt József, Miklós László vagy Őry Péter, Bugár velük szemben csak nyerhet. Vagy közvetlenül, ha valamelyik a hármójuk közül tüntetőleg támogatná Bugárt az első kör előtt, vagy közvetve azzal, hogy Bugár esetleg legyőzi őt és ezzel átveszi az MKP agendáját.

 

Más szavakkal nem Bugár, hanem az MKP áll sorsdöntő pillanat előtt. Bugár javára belföldi és államközi viszonyok is írhatók (Orbán a szlovák-magyar szenvedéllyel szemben a V4-eket és Ficot a kormányban jobban preferálja), illetve maga mögött tudhatja a dél-szlovákiai biznisz-osztályt. Ellentétben Csákyval van mit ajánlania az ambiciózus karrieristáknak. És elég tapasztalt, hogy a magyar mellett szlovák kampányt is folytasson – amire az MKP négy jelöltje közül egyik sem lenne képes).

 

(…)

 

Postoj.sk, Prezidentské voľby: Ustáť to a vyhrať

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket