(…) Vegyük a Bugár – MKP-jelölt párharc lehetőségét.

 

Bugár Béla a Most-Híd jelöltje, az MKP jövő szombaton dönt a sajátjáról. Ha Csáky Pál lesz az, a kampány konfrontatív lesz, Csáky és Bugár személyesen és politikusként is egymás riválisai lesznek. Csáky az egyetlen, akinek sikerült legyőznie Bugárt 2007-ben, amikor az MKP elnöke lett, de ezután Bugár ellehetetlenítette és elvette a kedvét a győzelemtől – megalapította a Mostot, az MKP pedig kiszorult a parlamentből.

 

Akármelyik másik három induló lenne az MKP jelöltje, Menyhárt József, Miklós László vagy Őry Péter, Bugár velük szemben csak nyerhet. Vagy közvetlenül, ha valamelyik a hármójuk közül tüntetőleg támogatná Bugárt az első kör előtt, vagy közvetve azzal, hogy Bugár esetleg legyőzi őt és ezzel átveszi az MKP agendáját.

 

 hirdetes_810x300  

Más szavakkal nem Bugár, hanem az MKP áll sorsdöntő pillanat előtt. Bugár javára belföldi és államközi viszonyok is írhatók (Orbán a szlovák-magyar szenvedéllyel szemben a V4-eket és Ficot a kormányban jobban preferálja), illetve maga mögött tudhatja a dél-szlovákiai biznisz-osztályt. Ellentétben Csákyval van mit ajánlania az ambiciózus karrieristáknak. És elég tapasztalt, hogy a magyar mellett szlovák kampányt is folytasson – amire az MKP négy jelöltje közül egyik sem lenne képes).

 

(…)

 

Postoj.sk, Prezidentské voľby: Ustáť to a vyhrať

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!