A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kihallgatásra hívta a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom fiatal képviselőit. A médiából megtudhattuk, hogy valaki feljelentette őket, mert állítólag államcsínyt hajtottak végre. S mindez arra enged következtetni, hogy külföldről irányítják őket, mégpedig Soros György.

 

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom megfélemlítésről beszél: „29 évvel a bársonyos forradalom után az ország még mindig azon igyekszik, hogy megfélemlítse a polgári aktivistákat“.

 

Andrej Kiska államfő azt mondta, hogy „Robert Fico azt üzente nekünk, hogy Szlovákiában a tisztességes embereknek van félnivalójuk, mivel még mindig van hatalma, továbbra is képes a dolgok megváltoztatására és az emberek megfélemlítésére“.

 

 hirdetes_300x300  

Megfélemlítés? Inkább kínlódás 

 

(…)

 

Az egész kihallgatás végeláthatatlan kínlódás. Teljesen abszurd elképzelni azt a kihallgatást, ahol a tinédzser Karolína Farská és a közelmúltig szintén tinédzser Veronika Bruncková azt próbálja elmagyarázni, hogy márciusban nem Soros utasítására hajtottak végre államcsínyt Szlovákiában. Nonszensz, mégis ez a szlovák realitás.

 

De ki idézte elő ezt az egészet? Nos, Robert Fico volt kormányfőt nem lehet nem megemlíteni. Hogy világos legyen, el kell mondanom, hogy szerintem Robert Fico nem abban az értelemben hibás, mint ahogyan arról Kiska államfő beszélt, tehát hogy a mai napig valamilyen módon Fico dönt arról, hogy mikor, ki megy a rendőrségre kihallgatásra. Ma már erre Fico nincs hatással.

 

Fico azért hibás a rendkívül kínos kihallgatásokért, mert kormányfőként 2018 márciusában úgy szegült szembe a tüntetésekkel, hogy a nyilvánosság előtt olyan külföldi összeesküvés-elmélettel hozakodott elő, miszerint a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom fiataljain keresztül Soros György egy kormányváltást hajtott végre. Nos, Fico hűséges kutyái ezt el is hiszik és feljelentéseket tesznek. (…)

 

(…)

 

Fico alkonya

 

Fico játéka már az alapjaiban is kissé hamis, mégpedig abban, hogy Fico úgy viselkedik, mint Soros ellenfele. Pedig nem mindig az. Igen, a migráció kérdésében az ellenkező oldalon állnak. Soros mellette van, Fico ellene, ezt pedig pozitívumnak veszem. Soros további témái közé tartoznak a „reprodukciós jogok“, vagyis a legális abortusz melletti harc. Ebben a témában egy hajóban eveznek Ficoval. Genderideológia? Soros propagálja. És Fico? Néha úgy tesz, mintha egy kicsit ellene volna (…), aztán kiderül, hogy a genderideológia a kormánya alatt lassan az Isztambuli Egyezmény nélkül is megveti a lábát. (…)

 

Ficonak az is a problémája, hogy a sorosozós játékban a Smeren belül egyedül maradt. Márciustól érvényben van, hogy azokat a legkellemetlenebb dolgokat, amelyek kemény ellenreakciókat váltanak ki, azokat egyedül neki kell kimondania. Ma már elképzelhetetlen, hogy például Peter Pellegrini kormányfő Robert Fico nyelvén beszéljen.

 

Postoj.sk, Vladimír Palko: Keď tínedžerky robia štátny prevrat

Nyitókép: Jakub Kotian/TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!