Jó dolog, ha egy migráns a szomszédod. Legalábbis egy új felmérés szerint a világ fele így gondolja. Szlovákia azonban aközött az öt ország között végzett a ranglistán, akik a leginkább elutasítják a bevándorlókat.

 

A migránsokat főként a balkáni útvonal mentén fekvő, az egykori szovjet blokkhoz tartozó országok utasítják el. A migránsokat legjobban elutasító öt országba Macedónia, Montenegró, Magyarország, Szerbia és Szlovákia tartozik – derül ki a Gallup közvélemény-kutató intézet legújabb felméréséből.

 

 

 hirdetes_300x300  

A fentiekkel ellentétben a 183 ország közül a mingránsokat legszívesebben Izlandon, Új-Zélandon, az afrikai országok közül pedig Ruandában, Sierra Leonéban és Malin fogadják. A felmérésben résztvevő adatközlőknek három kérdést tettek fel: az országukban élő migránsokat jó dolognak tartják-e?; van-e valami rossz abban, ha migráns a szomszédja?; mit gondolnak egy migránssal kötött házasságról a szűkebb családi körön belül?

 

 

A pontozásról

 

Ha az egyes kérdésekre pozitív válasz érkezett, tehát a válaszadók úgy gondolták, hogy „jó dologról van szó”, akkor három pontot kaptak érte. Így az összes ország maximum kilenc pontot szerezhetett. A „fontos” és a „nem tudom” válaszokért egy pontot lehetett szerezni, míg a „rossz dolog” válaszért egy pontot sem kaptak az országok.

 

Az országok átlagosan 5,29 pontot értek el, ami annyit jelent, hogy 138 országból 77 a migránsok befogadása mellett áll. A megkérdezettek fele pedig úgy gondolja, hogy jó dolog, ha az embernek egy migráns a szomszédja. A válaszadóknak a legkevésbé az tetszene, ha a legközelebbi rokonaik közül valaki házasságot kötne egy bevándorlóval.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: a2larm.cz

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!