Lenyűgöző animációt készítettek a világ leghíresebb hajójának tragikus utolsó óráiból. A filmekhez képest talán unalmasabbnak tűnő videó hatásos: megrázó, szinte érzi az ember, hogy a süllyedő hajón van, számol be a hírről a hvg.hu

 

Javában készül az a videójáték, melyben a 114 éve elsüllyedt Titanic utolsó óráin mehetnek keresztül a játékosok. A Titanic: Honor and Glory című játék része lesz az az animáció, ami valós időben mutatja meg az akkoriban legnagyobbnak számító óceánjáró tragédiáját.

 

A tragikus események is látszódnak

 

 hirdetes_810x300  

Az egyelőre emberi karakterek nélkül közzétett videóban 1 perc 6 másodpercnél látható az ütközés, ami után sokáig nem is látszódnak a katasztrófa előjelei. Az első 40 perc után látszik, hogy zajlanak a tragikus események.

 

Ezt a készítők a külső nézet mellé bevágott belső képekkel is érzékeltetik: vízzel telítődő kabinokat látunk, útjára induló mentőcsónakokat, jelzőrakétákat. A rakétákkal kapcsolatos érdekesség, hogy vészjelzéseket a közelben lévő – az animációban fel is tűnő – Californian gőzhajónak hallania és látnia kellett volna, de ott a rádiós elaludt és az őrszemek is mulasztottak.

 

hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!