Az előrendelések alapján úgy tűnik, hatalmas siker lesz az új Nokia 3310. A márkára nyolcszor annyian kerestek rá a bemutató után. Eddig még soha nem érdeklődtek ennyien feature-telefon után.

 

Az Európa-szerte működő brit Carphone Warehouse cég közölte, hogy elképesztően nagy az érdeklődés a Nokia 3310-es újra kiadott verziója iránt, eddig még nem volt példa arra, hogy ennyien akartak megvenni egy feature-telefont. Eddig ők az egyetlen cég, akik már egy héttel a telefon bejelentése után elkezdték felvenni az előrendeléseket. Az új készüléket egyébként már sokan véleményezték, mi is mutatunk egy összehasonlítást az öreg tesóval:

 

 

 hirdetes_300x300  

A nagy érdeklődést alátámasztja az is, hogy a Nokiára mint márkára is egyre kíváncsiabbak az emberek. A „Nokia” kulcsszóra 800 százalékkal többen kerestek a neten a bejelentés óta a Captify elemzőcég szerint. A felhasználók nagy részét az érdekelte, melyik szolgáltatónál vehetik majd meg a telefont.

 

A Nokia 3310-est közel két évtizede, 2000-ben adta ki a finn cég. A világ egyik legkelendőbb modelljévé vált. Az újra kiadott változat sokat változott elődjéhez képest: a színes kijelző és a két megapixeles kamera mellett megnövelték az üzemidőt, emellett könnyebb is lett a mobil.

 

Új design. kép: HVG

 

A készülék kijelzője az eredetinél nagyobb, 2,4 hüvelykes és színes. A 2017-esítés jegyében egy kamera is került bele, de azért a gyártó nagyon helyesen nem vitte ezt túlzásba: a mindössze 2 megapixeles kamera nagyon retro életérzést ígér.

 

A telefon két legfontosabb szoftveres eleme a böngészésre, facebookozásra és e-mailek nézegetésére is jól használható Opera Mini böngésző, a használhatóságát a maximum EDGE szintű mobilnet gyengítheti. És persze van a felújított Snake játék is.

 

Visszatér a Snake! kép: HVG

 

Pontos megjelenési dátumot még nem jelentettek be, annyit tudni, hogy valamikor a második negyedévben, május környékén lesz elérhető a boltokban.

 

Az elemzők mindenesetre óva intették a Nokiát attól, hogy kizárólag a 3310-esre tereljék a figyelmet, mivel ezzel háttérbe szorulnak a gyártó újonnan bemutatott okostelefonjai. A HMD Globalnak ügyelnie kell arra, hogy a Nokia ne csak egy nosztalgiamárka legyen – közölte az IHS Markit mobilelemző cég.

 

Origo.hu, hvg.hu
borítókép: HMD/HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!