A Facebook idei második negyedévre vonatkozó jelentéséből kiderül, hogy sosem látott mennyiségben ömlenek a dollármilliárdok a vállalathoz írja a HVG.hu.

 

Tavasszal kicsit megcsuklott a Facebook, de most már újra dől a pénz, jobban, mint bármikor, és olyan funkciók számai is az egekben vannak, amelyek tavaly ilyenkor még nem is léteztek – nagyjából így foglalható össze a közösségi oldal idei teljesítménye, miután Mark Zuckerbergék közzétették második negyedéves jelentésüket.

 

 

Kép: hvg.hu

 

 hirdetes_810x300  

Rengeteg az aktív látogató

 

Arra már lehet számítani, hogy az új jelentésben már valamivel 2 milliárd felett lesz a havi aktív látogatók száma, hiszen a cégvezért ezt már világgá is kürtölte. Egészen pontosan 6 millióval haladja meg az említett lélektani határt. Tavaly ilyenkorhoz képest ez majdnem 300 milliós növekedést jelent. (A napi aktív felhasználókkal sem állnak rosszul, már több mint 1,3 milliárd ember facebookozik minden egyes nap).

 

Ha már egyéves összehasonlítás: a bevételek közel 45 százalékkal növekedtek tavaly ilyenkorhoz képest, 2017. második negyedévében több mint 9,3 milliárd dollárt kaszáltak – ennek több mint 98 százaléka hirdetésekből jött össze. Nem mellékesen: ebből 3,89 milliárd dollár a nyereség.

 

Az elsődleges, amerikai piacon ugyanannyi pénzt keresett, mint 2016 végén, ami rekord volt, de az év eleji bevételcsökkenés – ami egyébként szokásos jelenség – után az európai és az ázsiai piacon is csúcsmennyiségű pénzt szerzett.

 

Kép: hvg.hu

 

Nem tudnak hibázni

 

Fél évvel ezelőtt a Facebook külön kiemelte, hogy havonta bőven több mint 1 milliárd felhasználója nézegeti a közösségi oldalt mobilról. Ez a jelentés most elmaradt, nem véletlenül, mobil fronton ugyanis most másra büszkék: elképesztően bejött a rivális Snapchat önmegsemmisítő sztorijainak másolása, az egyaránt Facebook tulajdonában álló WhatsAppon és Instagramon is naponta 250 millióan használják ezt a funkciót.

 

És a hab a tortán: a Messengeren havonta már több mint 2 milliárd üzenetet váltanak emberek és ügyfélszolgálatok/hivatalos oldalak, vagyis az üzenetküldő két évvel ezelőtti forradalmasítása (is) bejött.

 

HVG

borítókép:  CNBC

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!