A Facebook bejelentetése szerint 2018 októbere és 2019 márciusa között három miliárd hamis profilt törölt a közösség oldalról, ami több, mint bármikor máskor korábban. Egyúttal több mint 7 millió gyűlölködő hozzászólást is törölt.

 

Ennek oka a Facebook szerint, hogy az új profilok kialakítása sok esetben automatikusan történt, de többségüket a közösségi oldal még azelőtt törölte, hogy kárt okozhattak volna.

 

A Facebook elmondása szerint a törölt hozzászólások többsége „szabályozott termék“ eladására, mint például drog vagy fegyver, vonatkozott.

 

 hirdetes_300x300  

A közösségi oldal jelentése kitért a meztelenkedésekre és szexuális tartalmú üzenetekre is. Eszerint minden 10 ezer Facebookon közzétett hozzászólásból kevesebb, mint 14 ember látott meztelen képet, mintegy 25 személy erőszakos tartalmat, és kevesebb, mint hárman láttak gyermekekkel való visszaélést, vagy terrorista propagandát. A havi aktív felhasználók közül mintegy 5 százalékuk hamis profil.

 

A Facebook először hozta nyilvánosságra a gyűlölködés miatt törölt hozzászólások számát. Eszerint 2019 első három hónapjában több mint 1 millió ilyen üzenetet törölt, és 150 ezer olyan posztot tettek újra elérhetővé, melyről kiderült, hogy nem sértették meg a közösségi oldal szabályait.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!