Klára
  • HUF: 344.73
  • USD: 1.17
  • 20 °C
  • 31 °C
Technika

Láttál már napfogyatkozást pilótafülkéből? Mutatjuk

Ritka kép, amikor egy pilóta szemszögéből nézhetjük vissza a napfogyatkozást

Nyitókép: Facebook (Severe World Weather)

 

Teljes napfogyatkozás volt néhány órája, amit Chilében és Argentínában is látni lehetett. Egy pilótát már a levegőben ért a jelenség, nem volt rest lefotózni, számol be róla a HVG.

 

Hirdetés(x)

Sokféle fotót láthattunk már a teljes napfogyatkozásról, olyan azonban még nem nagyon készült, amin egy pilóta szemszögéből nézhetjük vissza:

 

Total solar eclipse yesterday, July 2nd, from the cockpit of an Argentine aerolineas plane! Report: Matias Baganato / Acontecimentos pelo mundo

Gepostet von Severe World Weather am Dienstag, 2. Juli 2019

 

A pillanatot egy argentin gép vezetője örökítette meg a pilótafülkéből, ugyanis épp azon a ponton repült, ahol a keddi teljes napfogyatkozás jól kivehető volt. (Úgyhogy a képen nem egy sérült szélvédő látható.)

 

A ritka eseményt ezúttal Chiléből és Argentínából lehetett megfigyelni, a Föld és a Nap közé kerülő Hold helyi idő szerint kedd délután borította sötétségbe a vidéket. A NASA adatai szerint a teljes sötétség néhány helyen szokatlanul hosszú ideig, akár 4 percig is tarthatott. A keddi esemény azért is volt különleges, mert Chile elsötétült részén utoljára 400 éve, 1952-ben láthattak teljes napfogyatkozást.

 

HVG

Megosztás:
Címkék: napfogyatkozás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket