Nyitókép: apps.apple.com

 

Az Avast vírusirtó által lefülelt, Number Finder nevű mobilapplikáció hamis szolgáltatásra csábított, de valójában önmagát fizettette elő.

 

A Google Playnél időközben már blokkolt applikációt több, mint egy millió ember töltötte le.

 

A POZTechnology fejlesztője által készített program azt ígérte a felhasználóknak, hogy azonosítani tudja a hívó felet annak telefonszáma alapján. Ez azonban nem igaz.

 hirdetes_400x285  

 

A mobilapplikáció a letöltés után havi előfizetést kínált a felhasználók számára, az ígért szolgáltatást azonban nem teljesítette.

 

Ha a felhasználó megadta a telefonszámot, hogy megtudja, ki van a szám mögött, a Number Finder azt írta ki, hogy „Ehhez a számhoz egy személy tartozik.” Majd előfizetést kínált, hogy a pénz kifizetése után megadja a kért információt.

 

A Google Playen olvasható felhasználói visszajelzések alapján a program előfizetés után sem volt képes párosítani a telefonszámot a hívó ID-számával, bár a Number Finder ennek ellenkezőjét állította.

 

Azok számára, akik letöltötték a mobilapplikációt, az Avast azt javasolja, hogy mondják fel az előfizetést, és azonnal töröljék a mobiljukból a programot. További tanács még, hogy nézzünk utána az egyes programoknak azok letöltése előtt a Google Playnél vagy az App Storenál.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!