Nyitókép: TESLA

 

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk csütörtökön mutatta be Kaliforniában a cég első elektromos pickupját, a Tesla Cybertruckot. Az autó a tervek szerint három változatban kerül majd piacra, a legkedvezőbb árú modell 36 ezer euró körül lesz és 400 kilométeres távot lehet vele megtenni. 

 

Elon Musk a bemutatón izgalmas kihívások elé állította a szögletes monstrumot, hogy strapabíróságát bizonyítsa – olvasható a The Verge hírei közt.

 

 hirdetes_300x300  

Tervezője, Franz von Holzhausen egy óriási kalapáccsal ütött rá többször az autó ajtajára, amely remekül bírta a megpróbáltatást, ezzel is bizonyítva, hogy kisebb kézifegyverekkel szemben a modell golyóálló.

 

Fotó: Tesla.com
Fotó: Tesla.com

 

A Cybertruck a vontatóversenyen is kitűnően megállta a helyét. Az üveghez vágott fémgolyóval azonban már kevésbé tudott megbirkózni, az ablak berepedt.

 

Az egymotoros változattal 400 kilométert lehet megtenni és 3,4 tonnányi terhet vontatni, míg a kétmotoros verzió 480 kilométeres hatótávú és 4,5 tonnás vontatásra képes.

 

 

A legborsosabb árú, 60 ezer eurós változatot három motorral szerelték fel, mely 800 kilométeres távot tesz meg egy töltéssel, és 6,3 tonnát tud elhúzni.

 

A Cybertruck meghökkentő formatervezésével, hatszemélyes kialakításával és számos extrájával várhatóan az Egyesült Államok közkedvelt terepjárójává lép majd elő.

 

A Tesla új modellje 2021 végén kerül forgalomba, de a gyártó már most fogadja az előrendeléseket a weboldalán.

 

Hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!