Nyitókép: youtube.com

 

Tizenöt éve indult a Google Maps. A szolgáltatást folyamatosan új dolgokkal bővítő cég ez alkalomból alaposan felfrissíti szoftverét.

 

Minden szolgáltatásnak, így a Google Térképnek is van születésnapja, amely ezen a héten lesz 15 éves. A keresőcég méltó módon szeretné megünnepelni az újabb évfordulót, ezért úgy döntött: alaposan átalakítja a 2005 létező szoftverét.

A Google a HVG szerint többlépcsős váltással számol, melynek első része a program ikonjának megváltoztatása. A felhasználók ezen kívül a navigációs sávot érintő komoly dizájnváltással is számolhatnak: ez a rész a frissítés után ötgombos menüvé változik.

 hirdetes_300x300  

 

Utóbbi helyen két új fület találhatnak majd a felhasználók, és mindkettő nagyon hasznosnak ígérkezik. Az első a „Saved”, ahol az előzőleg elmentett útvonalakat lehet visszanézni. A funkció a Facebook ugyanilyen célra alkalmas gombjával azonos. A „Contribute”-tal a már meglátogatott helyeket lehet fotókkal, beszámolókkal bővíteni, ha tippeket adnánk a többi felhasználónak.

A frissítés más változásokat is hoz a szoftver életében: a térkép hamarosan a hőmérsékletet is jelzi majd, valamint azt is, hogy az adott terület mennyire megközelíthető például kerekesszékkel.

Kép: hvg.hu

A Google Maps újdonságainak egy részét, az új lapfület és kinézetet még az elkövetkező órákban kiadja a fejlesztő, azokat lehet majd tehát először látni/használni.

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!