Nyitókép: The Daily Beast

 

A Facebook hétfőn bejelentette, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy visszaszorítsa az oltásellenes álhíreket a közösségi oldalon. Emellett gondoskodni fog arról, hogy a felhasználókhoz valódi, hiteles információk jussanak el.

 

A Facebook elsősorban azoknak a csoportoknak fogja megszüntetni a működését, amelyek folyamatosan álhíreket terjesztenek, és valótlan állításokat közölnek a koronavírusról és az oltásról.

 

 hirdetes_300x300  

A Facebook az utóbbi időben már csak megbízható hivatalok egészségügyi tanácsait helyezi előtérbe, a COVID-19-cel kapcsolatos álhíreket pedig hónapokok óta eltávolítja.

 

A vakcinával és a koronavírussal kapcsolatos törlésre kerülő hoaxok listáját a Facebook az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködve állította össze. A tiltólistára kerülő álinformációk között szerepel például az, hogy a COVID-19-et emberek alkották meg, a vírussal való megfertőződés biztonságosabb, mint az oltás, illetve a vakcina autizmust okozhat.

 

Guy Rosen, a Facebook alelnöke szerint az oltásellenes csoportokat és profilokat akár véglegesen is törölhetik a közösségi oldalról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.