Nyitókép: Twitter

 

A Facebook közösségi oldal egy új funkciót tesztel, melynek célja, hogy a felhasználók ne olvasás nélkül osszanak meg híreket.

 

Ez nem azt jelenti, hogy a felhasználó a továbbiakban nem oszthat meg olvasás nélkül cikkeket, de a megosztás előtt jóvá kell hagynia azt, hogy ténylegesen szeretné megosztani a cikket.

 

 hirdetes_300x300  

Hasonló funkcióval jelentkezett korábban a Twitter is, amely tavaly év végén bejelentette, hogy az „olvasd el mielőtt megosztod“ funkció bevezetése óta 40%-kal emelkedett azoknak a felhasználóknak a száma, akik megosztás előtt megnyitották az adott cikket.

 

 

A Facebook tájékoztatása szerint az új funkcióval azt szeretné elérni, hogy az emberek tájékozódjanak a hírek megosztása előtt.

 

A cikk megosztása előtt felugró ablak arra fogja felhívni a felhasználó figyelmét, hogy ha nem fogja elolvasni a cikket, akkor nem jut hozzá a cikkben szereplő kulcsinformációkhoz. Ezután a felhasználó vagy megosztja a cikket, vagy rákattint a cikkre, amit propagálni szeretett volna.

 

A fejlesztés a közösségi oldalon terjedő álhírek elleni küzdelem része, és elsődleges célja, hogy a Facebook közönsége könnyebben informálódjon a valódi hírek révén.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.