Nyitókép: Freepik

 

A közösségi oldal új szabálya szerint, ha valaki rendszeresen oszt meg a tényellenőrzők által hamisnak jelzett információt, a cég algoritmusa eltünteti a hírfolyamból.

 

A Facebook a jövőben nemcsak a lájkok számát tünteti el a közösségi oldalról, hanem azokat a felhasználókat is, akik rendszeresen álhíreket és kamu információkat osztanak meg. Mindez a gyakorlatban azt jelenti: nemcsak a megosztott bejegyzések lesznek kevésbé láthatók, hanem maga a felhasználó is.

 

 hirdetes_810x300  

A cég bejelentése szerint, ha valaki folyamatosan olyan tartalmakat oszt meg, amelyeket valamelyik független tényellenőrző csoport korábban álhírnek, téves információval megtöltött tartalomnak minősített, akkor az összes bejegyzését jóval kevesebb ember fogja látni.

 

Mindez igen komoly változásnak tekinthető, eddig ugyanis csak a Facebook-oldalakat szankcionálta a cég, ha azok kamu híreket osztottak meg, az egyéni felhasználókat nem. Márpedig sokszor rajtuk keresztül terjednek a téves információk, így a mostani lépésnek köszönhetően reménykedhetünk abban, hogy tényleg visszaszorul a félretájékoztatás.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.