Nyitókép: Honvedelem.hu

 

Az Airbus Helicopters donauwörthi gyárában a Magyar Honvédség képviselői csütörtökön átvették a huszadik H145M típusú könnyű, többcélú katonai helikoptert. A helikopter átvételét a gyár erre a célra kialakított hangárjában egy kisebb ünnepség követte, ennek során Axel Humpert, az airbus Helicopters cég H145 programigazgatója elismerően szólt eddigi legnagyobb vásárlójuk, a Magyar Honvédség képviselőinek szakértő munkájáról.

 

Az első két helikopter 2019 novemberében szállt le a szolnoki helikopterbázison – az esemény tiszteletére az alakulat csaknem teljes állománya felsorakozott.

 

Az eltelt két évben további 18 helikopter érkezett, amelyek között van csapatszállító, kutató-mentő és tűztámogató kialakítású is. A helikopterek szállításával párhuzamosan megérkezett több ezer tartozék és alkatrész, kiképeztek 90 műszaki üzemeltető szakembert, valamint több mint 50 pilótát.

 hirdetes_810x300  

 

A helikopterek ma már éles feladatokat teljesítenek és több nemzetközi gyakorlaton is bizonyították magas szintű alkalmazhatóságukat.

 

Honvedelem

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!