A régiók, városok és falvak képviselői a Régiók Európai Bizottságának plenáris ülésén megegyeztek abban, hogy a természeti katasztrófák okozta károkat az euroalapból kívánják fedezni.

 

 „A polgármesterek és az ispánok azzal a problémával szembesülnek, hogy a költségvetésükből ki kellene kalkulálniuk a természeti katasztrófák okozta károkra szánt összeget, ám annak ellenére, hogy a terület fejlődéséhez erre szükség van, nincs rá pénzforrásuk. A mi célunk az, hogy a  károk helyreállításakor az euroalapból való merítés során ne kerüljön sor társfinanszírozásra. Vagyis az egészet az Európai Unió fogja fizetni“

 

– ismertette a Pavol Frešo, Pozsony megye elnöke.

 

Fotó: BSK

 

 hirdetes_300x300  

A Régiók Európai Bizottsága a múlt heti plenáris ülésén elfogadta azt az álláspontot, melynek lényege, hogy az euroalapból nyújtanak segítséget a természeti katasztrófák okozta károk helyreállítására. A segítség nemcsak az új infrastruktúra kiépítésére vonatkozna, hanem a természeti csapások okozta következmények eltávolítására is. Az euroalapot teljes egészében kínálnák fel, a kérelmező társfinanszírozása nélkül.

 

Fotó: BSK

 

Körkép.sk

Nyitókép: BSK

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!