Egy olyan ország után kutat, ahol idén eltölthetné a jól megérdemelt nyári szabadságát? Nos, van számára néhány olyan tippünk, ahol nyugodtan, turisták tömkelege nélkül üdülhet.

 

Az egyik nyaralási szezon véget sem ért, s rögtön itt van a másik. Azoknak az új úti céloknak köszönhetően, amelyek a környékbéli repülőterekről is elérhetőek, a turisták számára rendkívüli módon kiszélesedett a látóhatár.

 

Még nem tudja, hogy idén hol nyaraljon? Akkor nyerjen inspirációt azokból a mesés helyszínekből, amelyek minden bizonnyal a 2018-as év slágerei közé fognak tartozni.

 

  hirdetes_300x300   

Grúzia

 

Az egykori szovjet blokkhoz tarozó országban már hosszabb ideje felemelkedőben van a turizmus. Fővárosába, Tbiliszibe újonnan a pozsonyi repülőtérről is alkalmunk lesz elrepülni.

 

Egy grúziai nyaralás lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük ezt a történelemmel átitatott, csodálatos, Kaukázus alatt fekvő országot. A gyönyörű emlékművekkel, érdekes kultúrával, tengerpartokkal, hotelekkel, sőt sízési lehetőségekkel megáldott ország árban rendkívül barátságos lehet a szlovákiai turistáknak.

 

Fotó: Robinson Tours

 

Vár még pár évet, amíg Grúziában megkezdődik az építkezési boom, ahol üdülőközpontokkal árasztják el az országot, az all inclusive pedig úgy fog terjedni, mint a középkorban a pestis? Vagy inkább megismerkedik az országgal úgy, ahogyan most fest? Vadon, kissé mocskosan, kissé szétesetten és teljesen autentikusan?

 

Dél-Korea

 

Dél-Korea az ázsiai modernitás tipikus példája. A modernitás pedig nem másban rejlik, mint a futurista fővárosban, Szöulban, ahol tavaly adták át a Seoullo 7017 elnevezésű parkot sétálóutcákkal, kávézókkal, utcai piacokkal, virágüzletekkel és színpadokkal felszerelve.

 

Fotó: OTP Travel

 

Dél-Korea modern városai közé tartozik Phjongcsang is. Annak ellenére, hogy sem az imént említett városok, sem a távol-keleti országok nem tartoznak a szlovákiai turisták legkeresettebb célpontjai közé, talán idén változni fog a helyzet, hiszen Dél-Korea a téli olimpiai játékok szervezőjeként kerül a figyelem középpontjába. Az olimpiai játékok, a modern síközpontok és a rendkívül gyors felvonók a világ síközpontjainak palettájára helyezik az egész országot.

 

Marokkó

 

A Közel-Keleten zajló instabilitás kiűz minket az olyan közkedvelt üdülőközpontokból, mint Tunézia, Egyiptom és Törökország. Az űrt, amit utánuk marad, Marokkó próbálja betölteni.

 

Nem egy tipikus, all inclusive szállodákkal körbevett tengerparti térség, Marrákes viszont megér egy misét. Marrákes nemcsak a marokkói művészet központja, de a hatalmas zajos piacoké is.

 

Fotó: zicasso.com

 

A turisták számára szintén érdekes látnivaló az Atlanti-óceán partján fekvő Casablanca, melyet az 1942-ben bemutatott fekete-fehér amerikai filmdráma tett ismertté. A marokkói fűszerillattal átitatott városokat könnyen lecserélhetjük egy sivatagi túrára az Atlasz-hegységbe, vagy a legfélreesőbb hegyi falvakba.

 

Málta

 

A hely, ahol a kultúrák kereszteződnek, ahol az épületekről visszatükröződnek a letűnt korok, egy hely, ahol a mai napig érződik a Közel-Kelet és a Földközi-tenger befolyása. Málta nemcsak a meleg tengerrel és a fantasztikus strandjaival vonzza a turistákat, de azzal is, hogy ezen a szigeten az év 300 napján napsütésben fürdőzhetünk.

 

Fotó: OTP Travel

 

Mindezek ellenére a szlovákiai turisták általában vagy munkaügyben, vagy angol nyelvtanfolyamok miatt érkeznek Máltára. A szigetre idén nyáron minden bizonnyal több hazai turista érkezik, hiszen márciustól a pozsonyi repülőtérről új járatot indítanak Máltára. Máltát idén minden bizonnyal a világ is felfedezi magának, hiszen 2018-ban Valletta viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet.

 

Vietnam

 

Ázsia egyre népszerűbb. Nem is volt olyan régen, amikor télen mindenki Thaiföldre menekült, ma már a turisták inkább Vietnamban keresnek „menedéket“. Vietnam talán még Thaiföldnél is szebb és változatosabb. Az északi Ha Long-öblön át a déli Phu Quoc szigetig széles kínálat várja a Vietnamba érkező turistákat.

 

Fotó: connections.be

 

Elveszett falvak a rizsföldek között, történelmi kincsek, ízletes konyha, zajos, dinamikus óriásvárosok és hatalmas felhőkarcolók. Amennyiben mindez felkeltette az érdeklődését, jobb ha még a nyáron nekivág ennek az országnak, hiszen ősszel ismét beköszönt az esős időszak.

 

Észtország

 

A Baltikum olyan részét képezi Európának, ami egyelőre még távolinak tűnik a hazai turisták számára. Lassan, de biztosan azonban kezdi belevésni magát a tudatunkba. Főleg Észtország. Területi szempontból nem nagy ország, de történelmi és természeti kincsekben annál gazdagabb.

 

Fotó: OTP Travel

 

Amennyiben az ország kevésnek bizonyulna, könnyedén elugorhatunk Helsinkibe, ami a kompnak köszönhetően rendkívül közel van Észtországhoz. Az olyan további kincsek, mint a középkori Riga vagy Vilnius szintén rengeteg látnivalót kínál a turistáknak.

 

Bosznia-Hercegovina

 

A fapados légitársaságok járatai az elmúlt években lehetővé tették, hogy felfedezzük a Balkán szépségeit. Rájöttünk, hogy valóban létezik Szkopje, Tirana és Podgorica, sőt, a szív alakú Bosznia-Hercegovina is mesés ország természeti, történelmi és kulturális kincseivel együtt.

 

Fotó: Wikipédia

 

Ami Bosznia-Hercegovinában vár ránk? Tavak, végeláthatatlan folyók és vízesések, valamint Európa utolsó őserdeje, a Perućica. A történelem kedvelőinek sokat adhat Szarajevó is, ahol az 1. világháború első lövése is eldördült. A boszniai rajongóknak pedig biztosan nagy öröm, hogy Tuzlába már a pozsonyi reptérről is lehet repülni.

 

Maurícius

 

A Fly Dubai és az Emirates légitársaságokkal folytatott együttműködésnek köszönhetően egy átszállással olyan célpontok váltak elérhetővé, mint Ausztrália, Ázsia és Afrika.

 

Fotó: mauritiusandme.com

 

Egzotikus utazási célpontnak számít az Indiai-óceán partjainál elterülő paradicsomi Maurícius, amit általában a mézeshetes párok választanak úti céljuknak. A türkizkék tenger, a giccsesen szép naplemente és a fenséges természet egyre több turistát vonz Szlovákiából is.

 

Szlovénia

 

Az amerikaiak főként a first ladyjüknek, Melanie Trumpnak hála szereztek tudomást ennek az országnak a létezéséről. Mi azoknak az „első fecskéknek“ a beszámolóiból tudunk többet, akik ámulattal tértek haza ebből az országból.

 

Festői környezetben, hegyekkel és erdővel körülvéve helyezkedik el a Bledi-tó, mely fölött egy csodálatos középkori vár emelkedik a magasba. Ezen kívül rendkívül vonzó a főváros, Ljubljana történelmi városközpontja is, ahol a 20. század és a barokk kor építészete vegyül egybe.

 

Fotó: OTP Travel

 

Annak ellenére, hogy az egyre inkább nyüzsgő fővárosban rengeteg borozó, étterem, bolt és hotel épült, a városnak még mindig sikerült megőriznie szépen zöldellő környezetét. Ha viszont mégis hiányozna a valóid zöld, akkor irány a hegyek és a „vadvilág”.

 

Azori-szigetek

 

Talán már járt Lisszabonban, megkóstolta az eredeti portói borokat, és Madeira híres-neves szépségét is a két szemével látta.

 

Fotó: Bono Utazási Központ

 

Az Azori-szigeteket mindenkinek ajánlatos lenne felvennie a bakancslistájára. A kilenc érintetlen sziget az Atlanti-óceán zöld paradicsoma. Az Azori-szigetek a vulkáni és kráteri eredetű tavaival, csodálatos természetével, érdekes növény- és állatvilágával, valamint a magas szikláiról kínálkozó felejthetetlen kilátással vonzza a turistákat.

 

Feröer-szigetek

 

Skandinávia menő. Főleg Norvégia és Izland, amit a híres tűzhányója tett ismertté a turisták számára. Nos, éppen az Izlandra igyekvő turistaáradat miatt futnak az emberek a Feröer-szigetekre, amelyek fenséges és változatos természetéről ismertek.

 

Fotó: Világutazó

 

A Dán Királysághoz tartozó Feröer tizennyolc sziklás, vulkáni eredetű szigete utakkal, alagutakkal és hidakkal összekötött. Ez az a hely, ami egyelőre durva és zord, ám a levegője fantasztikus.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Hírcity

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!