Nyitókép:

 

A kaliforniai Monterey-öbölben igen népszerűek a bálnalesek, a tengeri óriásokkal való találkozás reményében nagyon sokan ülnek fel a megfigyelésükre induló kirándulóhajókra.

 

A vándorló bálnák gyakran kápráztatják el a turistákat látványos ugrásaikkal, ám egy gyanútlan horgásznak nemrég olyan szédületes találkozásban lehetett része, amelyre egészen biztosan nem számított. Egy kifejlett hosszúszárnyú bálna ugyanis éppen a férfi kis hajója mellett emelkedett ki a tengerből, ezzel minden bizonnyal felejthetetlen élményt okozva a fedélzeten tartózkodó horgásznak.

 

 hirdetes_400x285  

Egy turistacsoportot szállító kirándulóhajó is a közelben járt ekkor. A bálna lenyűgöző mutatványa teljesen elkápráztatta a hajó utasait, a túravezetőnek pedig szerencsére sikerült videóra vennie a nem mindennapi pillanatot.

 

 

“A bálna többször is kiugrott a vízből, s eközben egyre közelebb került a horgászhajóhoz. Sejtettem, hogy a következő ugrás közel lesz a férfi hajójához, mert egyenesen felé haladt, de arra azért nem számítottam, hogy ennyire”

 

– mondta a felvételt készítő Kate Cummings.

 

erdekesvilag.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.