Virágok áradata, rügyező fák, izgalmas felhők, táncot járó fűszálak. Megérkezett a tavasz.

 

 

 

 

 hirdetes_810x300  

Végre, a várva várt évszak is elérkezett. Az ember nem szívesen ül otthon, hiszen a természet csalogat. Hol a gazdag színvilággal, hol a víz titokzatosságával, vagy épp a kellemes levegővel…

 

Fényképezés közben egy idős ember odaszólt, hogy örökítsük meg a barackfa virágát, mert ha így folytatja az időjárás, idén barackot csak képen fogunk látni. Majd kifejtette aggályait, miszerint régen sosem volt ennyire szeszélyes az időjárás, s fél attól, idén komoly károkat okoz majd. Elmondta azt is, hogy ő bizony csak azt a bioterméket termeszti, amiben néha még természet adta „husi” is van!

 

 

 

De ez a tavasz mégis más! A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések ugyan engedélyezik a természetbe járást, de csak bizonyos előírások betartása mellett. Mégis, amerre jár az ember, mindenhol láthat valami gyönyörködtetőt.

 

A perzselő tavasz vidámságot, lelki békét hoz. Gondoljunk csak a végtelen zöld színre a minket körülölelő tájban, milyen nyugatató hatással bír. De április közepén számtalan pompás virág is szépíti a természetet, s ahogy a tavaszi szellőben táncot lejtenek, elragadtató élményt kínál.  S így van ez mindenhol, nem csak Gúta környékén.

 

 

S ahogy a Komáromi járásbéli városból Bogyarét felé tartunk,láthatjuk a gazdák szorgos kezeinek munkáját. Örömteli látványt nyújt, kistermelői tevékenységükért hálásak lehetünk. A hazai termékeknél nincs egészségesebb és finomabb.

 

 

S ahogy telnek a napok, lassan megérkezik a legmelegebb évszak, s vele együtt a sokak által várt dinnyeszezon. Bizony, aki pedig a isteni görögdinnyét szereti, az nem hagyhatja ki az útszélen árusított mennyei bogyaréti példányokat.

 

 

A természet gazdag kincseivel ajándékozza meg az embert. Becsüljük hát!

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

 

Koronavírus: az emberek nem pánikolnak, de elővigyázatosak Gútán (Helyzetjelentés)

 

Megosztás:
Címkék: Gúta tavasz természet

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.