Nyitókép: mynitra.sme.sk

 

Felejthetetlen élményben lesz részük a természet-és mozgásbarátoknak, sportolóknak. A Nagyszombat és Nyitrai megyéket összekötő kerékpárút Szeredtől immár egészen Vágsellyéig húzódik.

 

Kép: mynitra.sme.sk

 

„A kerékpárutat még 2018-ban adtuk át. A vágai kataszterben 4, 2 km húzódik, a megyei költségvetéséből 250 000 euróból készült. A helyi önkormányzatnak az egész jóformán semmibe se került, hiszen mindössze a projektdokumentációt finanszíroztuk, ami  2000 euró volt.”

 

– összegezte Kubica Adrián Vága polgármestere.

 hirdetes_810x300  

 

Kép: seredskenovinky.sk

 

Mint elmondta, tapasztalatai szerint rengetegen kerékpároznak, élnek a lehetőséggel. Legyen szó akár helyi, szeredi vagy épp sellyei lakosról.

 

„Örömmel tapasztalom, hogy egyre forgalmasabb a kerékpárutunk. Jó látni, ahogy az emberek kerékpároznak, rollereznek, görkorcsolyáznak vagy épp sétálnak. Szervezetünknek is nagy szüksége van a mozgásra”

 

– fejtette ki véleményét a településvezető.

 

Kubica Adrián polgármester a szalag jobb oldalát vágja el. (Kép: seredskenovinky.sk)

 

„Úgy gondoltuk, akkor lesz az igazi, ha az emberek meg is tudnak pihenni a természetben, kis időt eltölteni ott. Kell is az ilyen kikapcsolódás, feltöltődés. Ezért a vágai önkormányzatban döntés született arról, hogy a kerékpárút Vágához tartozó szakasza mentén filagóriákat helyezünk el”

 

– mondta.

 

Kép: mynitra.sme.sk

 

A Vág folyó mentén gyönyörű környezetben található 17 km hosszú kerékpárút a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (Slovenský vodohospodársky podnik), Nagyszombat Megye Önkormányzatának és Vága Község Önkormányzatának közös projektje.

 

„Önkormányzatunk gondoskodik az érintett terület tisztaságáról, a kaszálásról, stb.”

 

– zárta a polgármester.

 

Kép: Kubica Adrián

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!