Szabina
  • HUF: 364.76
  • USD: 1.18
  • 9 °C
  • 19 °C
Régió

Már kopogtat az ősz a Csallóközbe – Képriport

Tegyen egy kellemes sétát a színekben pompázó régióban!

Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Itt a nyárutó. Szent Mihály hava új ruhába öltözteti a természetet.

 

 

A régiók minden évszakban csodát rejtenek. A növényzet meleg színűre változtatja ékszereit. Remek kirándulóhelyek közül választhatunk megcsodálásukra. Beleértve a  Csallóköz számos helyét is. Az ottlétet a feltöltődés és nyugalom hatja át.

 

 

Közeledve a a csillagászati ősz kezdetéhez, az őszi napéjegyenlőség napjához egy-egy helyen már felbukkannak a barna, sárga, bordó, s az évszak további jellegzetes színei. A fák évente megfigyelhető pompás színjátéka mosolyt csal az ember arcára, s elgondolkodtat az állandó megújulásról. A Duna-ágak menti séta ilyenkor jellegzetes illatot is rejt…

 

 

Lépkedve az avar, a már lehullott falevelek között, olykor-olykor megpihenve, hallható az állatok mocorgása, apró mendergése. Még ugyan melengetőek a nap sugair, tekingetve az ég felé megfigyelhető, ahogy néhány levél még ragaszkodik az ágakhoz. De jól tudjuk, nemsokára új ruhát öltve “ők” is táncikálva a földre érnek.

 

 

Ne hagyjuk természetjárás nélkül eltelni az év kilencedik hónapját! Csallóköz őszi kirándulásra hívja az érdeklődőket, csalogat a pazar színvilág… Tekintsük meg, s értékeljük mindazt, ami körülvesz bennünket!

 

 

Képriportunkkal elkalauzoljuk Önöket Felső-Csallóköz (Bős, Nagybodak, Vajka) koraőszi világába:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket