Nyitókép: TV JOJ

 

Készül a TV JOJ legnagyobb és legdrágább sorozata, a Szlávok (Slovania). Az ambiciózus projekten dolgozó csatorna egy előzetest is bemutatott a készülő sorozatról.

 

A sorozat készítői szerint a Szlávok egy fantasy elemeket tartalmazó történelmi kalandfilm-sorozat lesz, amely a szláv mitológiát próbálja majd feleleveníteni.

 

 hirdetes_300x300  

Marcel Grega, a TV JOJ vezérigazgatója szerint a Szlávok című sorozat Szlovákiának és környékének legnagyobb projektje lesz, amiről a színészi szereposztás is tanúskodik.

 

A szlovák projekt a Krisztus utáni 6–7. századba kalauzolja a nézőket, amikor is a szláv törzsek saját identitásukért harcoltak a Kárpát-medence területén.

 

A sorozat forgatása Ukrajna északnyugati részén zajlik, ugyanis a készítők szerint ez a vidék felel meg a legjobban a korabeli viszonyoknak.

 

A 3,6 millió eurós költségvetésű szlovák sorozatot Peter Bebjak rendezi, a film producere pedig Wanda Adamík Hrycová.

 

A sorozatban Tomáš Maštalíron kívül feltűnik még Zuzana Fialová, Juraj Loj, Andrej Hryc és Dušan Cinkota is. A sorozatnak a tervek szerint 12 epizódja lesz.

 

Mivel a Szlávok inkább lesz fantasy sorozat, mintsem korhű történelmi elbeszélés, ezért a sorozat készítői természetfeletti elemeket és misztikus rítusokat ígérnek a nézőknek.

 

Íme, az előzetes:

 

SLOVANIA

V unikátnom prostredí na severozápade Ukrajiny naďalej prebieha výroba výnimočného dobrodružno-historického seriálu Slovania, ktorý pripravujeme v spolupráci s Wandal Production a našimi ukrajinskými partnermi. Práve táto medzinárodná spolupráca je z pohľadu samotného deja, územia, na ktorom sa odohráva a historického kontextu kľúčová a prináša jedinečný výsledok v prostredí záhadných lesov ponorených do hmly plných tajomna, strašidelných jaskýň a priesmykov.Seriál pracuje s fiktívnou rekonštrukciou historického obdobia v šiestom storočí nášho letopočtu a pohľadom na bežný život slovanských kmeňov, ktoré museli zabojovať o vlastnú identitu a samostatnosť. Séria narába s fantazijnými a nadprirodzenými prvkami, ktoré boli vtedy súčasťou života, rekonštrukciou len málo zdokumentovaných rituálov spojených s mystikou vtedajšieho náboženstva. Prináša rovnako prienik slovanských kultúr, ktoré sa od seba naprieč územiami líšili, a zameriava sa na to, z čoho pramení identita dnešného slovanského etnika.Slovania sú vôbec najväčším seriálovým projektom televízie Joj a najvýpravnejším seriálom v našom okolí, ktorý budeme spoločne s hviezdnym hereckým obsadením nakrúcať do konca jesene. Prvé ukážky si ale môžete pozrieť už teraz 🙂

Gepostet von Marcel Grega TV JOJ am Freitag, 19. Juli 2019

 

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.