Sokan kaptunk már az értesítést a  Microsoft cégtől, hogy frissítsük korábbi rendszerünket Windows 10-re. A cég nagyon agresszívan propagálja a frissítést és próbálja azt ráerőltetni a felhasználóra, akkor is, ha ő azt nem szeretné. Amerikában már pert is nyert egy hölgy, akinek gépét a frissítés tönkretette.

 

Teri Goldstein egy utazási irodában dolgozik, és néhány nappal az után, hogy a Microsoft elindította ingyenes frissítési akcióját, észrevette, hogy munkahelyi számítógépén az operációs rendszer megpróbálja letölteni, illetve telepíteni a Windows 10-et.

 

frissites
Frissítene a rendszer. forrás: blogs.angloinfo.com

 

Állítása szerint ő erre nem adott engedélyt, sőt a Win 10-ről, illetve az akcióról sem hallott. A frissítés sikertelen volt. Ezek után a számítógép a használhatatlanságig lelassult, nem lehetett vele dolgozni.

 hirdetes_810x300  

 

win
forrás: theverge.com

 

Teri Goldstein megkereste a Microsoft ügyfélszolgálatát, ám mivel azok nem javították ki a hibát, beperelte a vállalatot, kártérítést és egy új számítógép árát követelte tőlük. A bíróság ezt meg is ítélte, ám a Microsoft fellebbezett. Ám egy idő után úgy döntöttek, hogy visszavonják a fellebbezést, így a 10 ezer dollár jár a felperesnek.

 

A cég számára persze ez nem nagy veszteség, de a felhasználókat és a kritikusokat is nagyon zavarja, hogy erőszakkal és nem észérvekkel próbálja rávenni a felhasználókat az új operációs rendszer frissítésére.

 

forrás: itcafe.hu, gamestar.hu
kép:

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!