Nyitókép: Maersk Line

 

Egy teherhajó sokkal nagyobb terhelést jelent a környezetnek, mint 50 millió személyautó. A világ 15 legnagyobb teherhajója több nemkívánatos anyagot bocsát ki, mint a világ 760 millió autója – derül ki a Dán Környezetvédelmi Ügynökség tanulmányából.

 

A világ legnagyobb konténerszállító hajóinak motorjai több tízezer lóerősek. Amellett, hogy ezek a motorok az év 280 napjában napi 24 órán át dolgoznak, akkorák, hogy önmagukban egy kisebb vízi járművel érnek fel, és annyi üzemanyagot képesek elhasználni, mint egy villanyerőmű.

 

 hirdetes_300x300  

Ezek az óriási teherhajók nemcsak az ökológiai aktivisták által leginkább figyelemmel kísért CO2-kibocsátása miatt veszélyesek, hanem a korom-, a kén-oxid- és nitrogén kibocsátásuk miatt is, mivel a tengeri hajók nagyon alacsony minőségű üzemanyagot használnak, emellett emissziós előírásokat sem kell betartaniuk.

 

A jövőben a teherhajók működésére változás vár. Amerikában évente 60 ezer ember hal meg a teherhajók által okozott légszennyezettség miatt. A legtöbb embernél asztmát és rákos megbetegedést diagnosztizáltak – írta a brit Guardian a dán tanulmányra hivatkozva.

 

Amerika a jövő évtől a saját partjai körül minden bizonnyal egy olyan védőzónát fog létrehozni – a nagy kikötőkön kívül – ahova nem juthatnak be az előírásokat nem teljesítő hajók. A tengeri üzemanyagban a kéntartalomnak 98%-kal, az emissziós részeknek 85%-kal, míg a nitrogén-oxid kibocsátásának 80%-kal kellene csökkennie.

 

Összehasonlításképpen: egy átlagos autó, ami évente 15 ezer kilométert tesz meg, 101 gramm kén-oxidot produkál. A világ jelenlegi legnagyobb teherhajója, az Emma Maersk motorteljesítménye 109 ezer lóerő, így az éves működése során 5 000 tonna szennyezőanyagot bocsát ki.

 

A világ tengerein mintegy 90 ezer konténerszállító hajó közlekedik. Az Emma Maersk a hatalmas kapacitásának és némelyik speciális intézkedésnek köszönhetően még így is a legökologikusabb teherhajók közé tartozik. A vízvonal alatt elhelyezett speciális szilikon bevonat csökkenti a terhelést, így évente 1 200 tonna üzemanyagot spórol meg.

 

idnes.cz/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.