Nyitókép: hvg.hu

 

Az indiai kutatók férfi fogamzásgátló módszere már túl van az első klinikai teszteken, az alanyok pedig nem tapasztaltak mellékhatásokat. A készítmény hónapokon belül gyártásba kerülhet, számol be róla a HVG.

 

Akár 13 évig képes fenntartani a nemzőképtelenséget egy indiai orvosok által feltalált, kifejezetten férfiak számára fejlesztett fogamzásgátló módszer – írta az IFLScience tudományos-ismeretterjesztő weboldal.

 

Az új megoldás egy injekció. A szert 303 önkéntessel vizsgálták az Indiai Orvosi Kutatási Tanács (Indian Council of Medical Research, ICMR) klinikai tesztjein, 97,3 százalékban eredményes volt a teszt, és az önkéntes páciensek semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak.

 hirdetes_300x300  

 

Az injekció tartalmát, egy styrene maleic anhydride polimerfajtát a herékbe fecskendezve a páciens ondóvezetékébe juttatják. Az anyag megakadályozza, hogy a spermiumok eljussanak az ejakulációs csatornába.

 

Az indiai orvosok szerint a tesztek nagyon ígéretesek, így a módszert joggal nevezhetik a világ első, direkt férfiaknak kitalált fogamzásgátlójának. A szert ugyanakkor még nem lehet kapni, mert a helyi hatóságok egyelőre nem hagyták jóvá. Ha ez meg is történik, a gyártás akkor sem kezdődhet el 6-7 hónapnál hamarabb.

 

HVG.HU

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!