Nyitókép: ng.hu

 

Mintegy 2400 évre vezethető vissza a kínai teakultúra a kelet-kínai Santung tartományban lévő Santungi Egyetem régészei szerint, akik megtalálták a világ legrégebbi ismert teamaradványait.

 

A bizonyítékok felfedezése egészen az úgynevezett Hadakozó fejedelemségek korának kezdeti időszakába, i.e. 453-410 közé helyezi a kínai teakultúrát, számol be róla a National Geographic. Ez 300 évvel korábbra teszi a tradicionális ital fogyasztását, mint a korábbi tanulmányok.

 

A teaminták, amelyek főzött tea maradványainak bizonyultak, a Santung tartományban lévő Szoucseng ősi sírjaiból kerültek elő.

 hirdetes_810x300  

 

A Santungi Egyetem professzora, Vang Csing vezette kutatócsoport 2018 augusztusa és decembere között végzett ásatásokat egy ősi város romjainál, amely az ókori Kína történelmének úgynevezett Tavasz és ősz korszakában (i.e. 770-476) és a Hadakozó fejedelemségek korában épült.

 

A szár- és levélszerű elszenesedett maradványokat egy lefordított porcelántálban találták.

 

A vizsgálatok szerint a maradványokban csak nagyon kis mennyiségben található meg koffein vagy teanin. A tanulmányról itt lehet olvasni bővebben.

 

National Geographic

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!