Nyitókép: Pixabay/”blende12” felvétele

 

Sorrento Olaszország egyik leghíresebb turisztikai üdülőhelye, mely a napokban megelégelte a turisták lenge öltözetét és megtiltotta, hogy bikiniben vagy meztelen felsőtesttel járják a város utcáit.

 

Olasz és nemzetközi látogatók tömege érkezik minden nyáron a Nápolyi-öböl délkeleti partján fekvő Sorrentóba, hogy élvezzék a napsütést, a tengert és a látnivalókat. A kisváros polgármesterének azonban elege lett a ledér öltözetű turistákból – írja a Travelo.

 

Massimo Coppola július 6-án, szerdán megtiltotta, hogy strandruhában vagy félmeztelenül tartózkodást a városban, amit „illetlen viselkedésnek” nevezett. A szabályokat megszegőket ezentúl akár 500 eurós bírság is terhelheti.  Coppola azt nyilatkozta az olasz médiának, hogy a fürdőruhák látványa „kényelmetlenséget és nyugtalanságot” okoz a helyi lakosok és néhány látogató is úgy érzi, hogy kínos a lenge öltözetű turisták között járni a város utcáit.

 hirdetes_810x300  

 

A polgármester szerint fürdőruhában sétálni az utcán ellenkezik az illemtan szabályaival, és az ilyen viselkedés negatív hatással van az életminőségre, a város imázsára és a turizmusra. Ezentúl a helyi rendőrség feladata lesz az új rendelet betartatása, és 500 euróig terjedő pénzbírsággal sújthatják a szabályokat megszegőket.

 

Bár a tilalom szokatlannak tűnhet, Sorrento nem az első város, ahol hasonló rendeletet hoztak. Lipari, a Szicíliától északra található Éoli-szigetek legnagyobbika 2013-ban hozott hasonló döntést, mert a turisták a városközpontban is fürdőruhában jártak, írja a thelocal.it.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.