Nyitókép: Pixabay/”6277974”

 

Velence önkormányzata jövő áprilistól elutazási adó bevezetését tervezi, az adó alanyai a Marco Polo repülőtérről induló utasok lennének.

 

Velence új, utazókat érintő adónemet készül bevezetni 2023 áprilisától. Nem a régóta belengetett belépődíjról van szó, amelyet a városba érkező szabadidős turistáknak kell megfizetniük várhatóan jövő nyártól, hanem egy másik, 2,50 eurós adóteherről, amelynek a Marco Polo repülőtérről induló utasok lesznek az alanyai – írja az italy24.press.

 

Az adót nemcsak a turistáknak, hanem a velencei lakosoknak is meg kell majd fizetniük, ha a tessarai repülőtérről, légi úton hagyják el a várost. A velenceiek amúgy rendszerint a töredékét alkotják a repülőtér utasainak. A Marco Polo repülőtérnek 2022-ben 4,6 millió induló utasa volt, Velence tehát elméletileg évi bruttó 11,5 millió euró nagyságrendben számíthat bevételre az adóból.

 

A  városba érkezők által fizetendő belépődíj összege 3-10 euró lesz, a város telítettségétől függően. Nagyon alacsony látogatószám esetén még az is előfordulhat, hogy a belépők mentesülnek a díj megfizetése alól. Velence önkormányzata nyáron még úgy tervezte, hogy 2023. január 16-tól teszi fizetőssé a belépést a városba azon turisták számára, akik egyetlen éjszakát sem töltenek el ott. A hatóságok azonban novemberben bejelentették, hogy legalább hat hónappal elhalasztják a díj bevezetését.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!