Bugár és Procházka nem csak a saját választóit árulták el, amikor saját önmeghatározásukat, mellyel négy évig dolgoztak (a Sieť két évig) is nevetség tárgyává tették. Például, hogy a Smer alternatíváját, nem pedig kiegészítését jelentik, és hogy csak jobboldali kormányban gondolkodnak, mert a Smerrel „nem tudják elképzelni a kormányzást.“

 

Elárulták azt a standard politikát is, mely állítólag a koalíciójukat összetartja. Az alapösszefüggés ugyanis az, hogy a választások utáni patthelyzet egyáltalán nem különleges, nincs benne semmi rendkívüli. Előfordul bárhol. (…)

 

De nem úgy, hogy egy héttel a választások után köpönyeget fordítanak, és megtagadnak mindent, amit addig éveken keresztül és a kampányban mondtak, meghazudtolva saját politikai identitásukat. Másra, mint például arra, hogy céljuk a Smerrel való közös kormányzás, nem kaptak volna mandátumot a választóiktól.

 

 hirdetes_400x285  

Nincs meggyőzőbb érv arra, hogy a „választó szar“ (Haščák, Gorilla), ha öt perccel a választások után a párt valójában teljesen mást csinál, mint amit a kampányban hirdetett. Ilyen értelemben még Danko is normálisabb politikus, mint Bugár (és Procházka). (…)

 

Bugár védekezése, mellyel, az extrémizmussal riogat (az előrehozott választások állítólag megerősítenék Kotlebát) kínos és tarthatatlan. De még ezzel a felvetéssel sem lehet megmagyarázni, hogy miért nem húzta legalább az időt, amivel javította volna a Most tárgyalási helyzetét.

 

És egyáltalán nem lehet ezzel a riogatással megbocsátani, hogy pártját a megszűnés nyilvánvaló kockázatának teszi ki.

 

.týždeň.sk – Peter Schutz: Koalícia dezilúzie

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!