(…) Bugár Béla szándékosan nem akarja észrevenni, hogy Szlovákia jelenlegi kilátástalan helyzetéért elsősorban koalíciós partner, a Smer viseli a felelősséget. Ami még ennél is rosszabb, hogy úgy tesznek, mintha majd mindent egyszerre tennének jóvá – csak győzzük kivárni és addig se kiabáljunk.

 

A realitás azonban más. „Partnere”, akivel hosszú évekig ellenségeskedett, sőt, gyűlölködött, majd meglepően gyorsan megtalálta a közös hangot, most a házszabály módosításával készülni befogni a képviselők száját. Állítólag azt is fontolgatja, hogy olyan törvényt terjeszt a parlament elé, amivel betiltaná a politikusok lakása előtti tüntetéseket.

 

(…) A lényeg, hogy végre nyugalom legyen és Fico Bonaparte-i lakásának ablakain se zörögjenek tovább a páncélozott redőnyök. És ő, Bugár Béla, a béke és nyugalom, a kiegyezés politikusa, erre a javaslatra a stabil kormány fenntartása érdekében bizonyára felteszi a kezét.

 

 hirdetes_400x285  

[Bugár] nem látja, vagy nem akarja látni igazságügyi miniszterének vajúdását sem, aki pontosan tudja, hogy Kaliňáknak már rég nem szabadna belügyminiszternek lennie. Tudja, de hallgat és csak zavartan vigyorog.

 

Sem ő, sem Žitňanská nem képesek beismerni és nyíltan kimondani, hogy ebben az országban a hatalmasok valódi, kézzelfogható és bizonyítható összeesküvése létezik, akik célja a hatalom megtartása, illetve lopni és megfélemlíteni – nem csak a politikai ellenfeleket, de a hétköznapi polgárokat is, akik kétségbeesésükben az utcára vonulnak.

 

[Bugár] nem látja, hogy összeomló demokráciánkért már az európai parlamenti képviselők is aggódnak. Lengyelországgal, Magyarországgal és Törökországgal együtt rákerültünk azon országok térképére, ahol az ál-demokratikus kormányzás vette kezdetét. (…)

 

.tyzden.sk – Eugen Korda: Voči Bugárovi už necítim ani za mak úcty a dôvery

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!