(…) Megfelel önnek ez a kormány ideológiai szempontból is? Más szavakkal, nem érezné jobban magát egy jobboldalibb vagy épp egy baloldalibb kormányban?

 

Egyelőre nem sokan kérdezték meg ezt tőlem, de egyébként baloldali [irányultságú] vagyok. Ráadásul baloldali liberális és emellett még magyar is. Ez szintén nagy mértékben befolyásolja, hogy magamat hova sorolom politikai szempontból.

 

A Most-tal való együttműködés, először mint külső tanácsadó majd mint párttag, számomra logikus döntés volt. Még ha nem is baloldali párt, de nem szélsőjobboldali.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

(…) Ennek ellenére nemrég a Most alelnökévé nevezték ki, pedig a párt fél évvel korábban még egyértelműen a jobboldali politikai palettához tartozott.

 

Ez igaz. És bár a párt belsőleg jóval sokfélébb, mint elsőre tűnhet, még mindig jobboldali. Szerintem ez így is marad. Pedig mikor a Most a Radičová-kormány részévé vált, progresszív ötleteket képviselt.

 

A márciusi választásokon azonban inkább a stabilitás volt a tét, és hogy létrejöjjön egy akármilyen, de normális kormány. És így alakult. Én magam nem láttam más megoldást.

 

Eredetileg úgy gondoltam, hogy a legjobb megoldás egy nagy, Smer-SaS koalíció lenne, ami a viharos választásokat követően valamiféle legitimitást szolgáltatott volna, de ezt a lehetőséget már rögtön az elején kilőtték, és nem maradt más egyéb, mint ez a megoldás. (…)

 

(…)

 

Egy olyan pártról beszélünk, amire a kormányalakítás miatt rengetegen úgy tekintenek, mint amely elárulta a választóit, és elnökének már nincs energiája, hogy lépéseit kellő lendülettel képes legyen megindokolni.

 

Nem így gondolom. Bugár Béla már nagyon hosszú ideje a politikában van, és ezt figyelembe kell venni. Megnyilvánulásai teljes mértékben az adott helyzethez igazodnak. Azt pedig nem hiszem, hogy a Most a bukásához közeledne. Inkább ellenkezőleg.

 

 

.tyzden.sk, Splnomocnenec vlády pre rómske komunity: No pasarán nestačí

Nyitókép: snn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!