(…)

 

A Híd kommunikációs csapatának hó végén jár a jutalom, valóban mindent igyekeznek megtenni, hogy megmagyarázzák a választóknak, miért jó nekik, ha a párt a Smerrel és a Szlovák Nemzeti Párttal lép(ne) koalícióra. Valaki úgyis fog kormányozni, miért ne ők legyenek azok (…)

 

A koalíciós tárgyalások során azonban azokkal az emberekkel kell pacsizni, akik Malina Hedviget elüldözték ebből az országból. A miniszterelnök és a belügyminiszter neve ugyanaz, az SNS törzskáderei is a régiek, ugyanazok, mint 2006-ban, csak az elnök személye változott. Miért vár(hat)nánk mást tőlük?!

 

 hirdetes_810x300  

A második kormányalakítás elején megjelent, „ez a Fico már nem az a Fico” elmélkedések tévesnek bizonyultak, ha később nem, az elnökválasztási kampányban kiviláglott, nem lett belőle szlovák Tony Blair.

 

Kormánypozícióra segítéssel legitimálni azokat az embereket, akik a Hedvig elleni ördögi masinériát mindvégig működtették-működtetik, erkölcsi szempontból még a meggyőződéses szavazók előtt is nehezen védhető.

 

És most vonatkoztassunk el attól, hogy a Smer maga a korrupció, egyedüli kormányzása során védhetetlen döntések olyan sorát hozta, amelyek felsorolásához nem lenne elegendő a rendelkezésünkre álló terjedelem.

 

Nekünk, magyaroknak van egy „különbejáratú” okunk, hogy azt mondjuk: köszönjük, nem.

 

 

Új Szó: Kocur László: Például Hedvigért!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!