Dömötör
  • HUF: 365.10
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 19 °C
ujszo.com

Szalay Zoltán: Főszerkesztői beköszöntő

(…)

 

Az Új Szó (…) nem politikai erő, még ha sokan annak szeretnék is beállítani. Egy napilapnak van elképzelése a világ dolgairól, és ez az elképzelés átfedésben lehet egyik vagy másik politikai párt bizonyos céljaival. Az Új Szóval is ez a helyzet, olyan politikai párt azonban jelen pillanatban nincs, amely esetében ez az átfedés teljes lenne

 

(…)

 

Az Új Szónak kérdéseket kell feltennie, például arról, kisebbségi környezetben felülírhatja-e a megmaradás jelszava az alapvető etikai értékeket? Tényleg elfedhető-e minden puszta jelszavakkal? Az Új Szónak firtatnia kell, hogy a közösségépítés legelső fázisának vajon nem a saját betegségeinkkel való kritikai szembenézésnek kellene-e lennie?

 

Hogy egészséges öntudatú generációkra építhessünk, amelyeket nem a sérelmek táplálnak, hanem a gyarapodás lehetősége. Egy egészséges öntudattal rendelkező, teljes értékű közösség pedig elképzelhetetlen érett, kritikus sajtó nélkül (…)

 

Új SzóSzalay Zoltán: Főszerkesztői beköszöntő

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

jani
2016. Júl. 01. 18:00

Sólymos László Hídas miniszter irodavezetője Perhács Andrea, az Új Szó belpolitikai rovatában dolgozó Lajos P. János újságíró felesége. Ez nem összeférhetetlenség? De legalábbis nem gyalázatosan etikátlan?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket