Dömötör
  • HUF: 365.10
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 19 °C
ujszo.com

Szalay Zoltán: Nyelvi bajok

(…)  Az államnyelvtörvény továbbra is ugyanolyan káros, ugyanúgy szítja a feszültséget és gátolja szabadságukban az állampolgárokat, ahogy 2009-es szigorítása óta folyamatosan – a téma még sincsterítéken.

 

Persze tudjuk, 6,5 százalékkal ennyit lehet elérni, ahogy a Híd részéről hangoztatják. Ki is jelentette a Híd frissen kinevezett államtitkára: ez nincs a kormányprogramban, nem lehet változásra számítani.

 

Itt kérdeznénk meg: valóban csak a kormányprogramban szereplő célokat érheti el egy kormánypárt? Az elmúlt hónapokban a legtöbb figyelmet épp az a házszabály-módosítás kapta a parlamentben, amelyet egy szóval sem említ a kormányprogram, bármilyen tüzetesen olvassuk is.

 

Andrej Danko viszont van olyan erős, hogy ahogy kitalálta, úgy át is nyomta. Tegyük hozzá, Dankónak ugyanannyi képviselője van, mint Bugárnak. Ha a Híd kulturális államtitkára jobb benyomást akart volna kelteni, talán azt emeli ki, ami szerepel a kormányprogramban. Egy kissé homályos mondat erejéig ugyanis helyet kapott benne a kisebbségi nyelvhasználat ügye. (…)

 

Új SzóSzalay Zoltán: Nyelvi bajok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket